Blauw Bloed viert 10-jarig jubileum

Al 10 jaar lang is Blauw Bloed hét royaltyprogramma van de publieke omroep! Dit vieren we met een feestelijke jubileumuitzending op 20 december. Tijdens een winters evenement op Paleis het Loo wandelt presentator Jeroen Snel door het paleis en de gronden eromheen.

Hij spreekt hier op verschillende plekken met gasten die door de jaren aan het woord kwamen in Blauw Bloed. Een van hen is conservator van Het Loo Paul Rem. Natuurlijk ook met beelden van het koningshuis van de afgelopen 10 jaar.

Jubileumuitzending

In de afgelopen 10 jaar ging het regelmatig over de mediacode. Jeroen spreekt in de uitzending met kenners over deze mediacode en over royaltyverslaggeving door de jaren heen. En in een reportage over de tentoonstelling Gedekte Tafels leren we alles over hoe je een tafel feestelijk dekt voor een koninklijk diner.

Blauw Bloed dag

Op 13 november vindt op paleis Het Loo de Blauw Bloed dag plaats. Het paleis staat rond die tijd geheel in het teken van Winterpaleis Het Loo. Het paleis wordt in kerstsferen gebracht met prachtig gedekte tafels en mooi versierde kerstbomen zoals vroeger bij de Oranjes thuis te zien waren. Tijdens deze dag filmt de ploeg van Blauw Bloed voor de opnames van de jubileumuitzending.

ZATERDAG 20 DECEMBER, 19.30 UUR, NPO 2

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
11-11-2014
Media
https://www.eo.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies