Emily vertelt op Logos Hope het evangelie aan haar vrienden

Emily Lin bezocht de Logos Hope in haar stad: Kaohsiung. In het laatste jaar van high school was Emily tot geloof gekomen. Haar klasgenoten hadden daar wellicht wat van gemerkt, maar Emily had nog niet veel over het geloof kwijt gekund. Emily: “Ik wilde graag iets delen, maar wist niet hoe!”

Toen het schip aanmeerde vroeg Emily drie vriendinnen mee te gaan naar het schip voor een rondleiding. Zonder ‘pusherig’ te zijn, kon ze een en ander over het evangelie kwijt aan haar vrienden.

Een van hen was Lisa en ze had veel vragen. “Haar vriend, die een mormoon was, had haar ogen geopend voor God en Lisa wilde daar nu meer van weten.” Emily gaf haar een Engelse bijbel en een Nieuw Testament in het Chinees en kon haar persoonlijke verhaal goed kwijt aan Lisa. Ze kon ook vertellen wat het verschil tussen een christen en een mormoon is. “Ik ben zo blij dat het schip mij geholpen heeft mijn geloof in Jezus te delen met mijn vrienden.”

De Logos Hope ligt vanaf 15 oktober voor vijf maanden in dok in Singapore. 25 bemanningsleden zijn nog aan boord om de dokwerkers te helpen bij het Power Up project waarbij twee generatoren worden vervangen. De werkzaamheden lopen de eerste drie weken lekker vlot. Drie grote gaten zijn in de romp gemaakt om oude machines af te voeren en de nieuwe generatoren in te brengen.

250 opvarenden zijn in meer dan 70 groepen de hele wereld in gegaan om lokalte OM-teams te helpen. Er is ook een team in Nederland. Lees meer op de website van Operatie Mobilisatie.

Douwe Scheepsma
Douwe Scheepsma
11-11-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies