Noord-Hollands Kerstspektakel brengt mensen samen

Forza organiseert op 13 december het Noord-Hollands Kerstspektakel in het AFAS stadion in Alkmaar. Een evenement dat bestaat uit een grote kerstviering en een sfeervolle indoor kerstmarkt. Met medewerking van Black Gospel FireChoir, de Zandtovenaar Gert van der Vijver, Nick & Simon en bekende sprekers als David de Vos.

We leven in een bijzondere tijd. Veel zaken zijn in verandering, zowel politiek als geestelijk, nationaal en internationaal. Kijk naar de ontwikkelingen in ons eigen land. Deze regering vraagt ons de overstap te maken van Zorgstaat naar een Participerende maatschappij. Waar de Staat zich terugtrekt hebben wij de kans naar voren te stappen. Dit is ook de aanleiding voor Forza die het initiatief heeft genomen om samen met de kerken, vanuit alle denominaties met behoud van eigen identiteit, een groot Kerstspektakel te organiseren.

Een uniek feest, een unieke locatie, een uniek schouwspel, een unieke samenstelling van artiesten, een unieke mogelijkheid om de boodschap van Hoop op een laagdrempelige wijze uit te dragen. Waar door velen de drempel van de kerk als te hoog wordt ervaren, stappen wij als kerken uit. Wij ontmoeten de mensen daar… te midden in onze maatschappij.

Kerstviering

In de avond vindt er een grote kerstviering plaats. De bezoeker wordt door middel van muziek, zang, en theater meegenomen in het al ons bekende kerstverhaal rondom de geboorte van Jezus Christus. Verschillende optredens van verschillende artiesten van Black Gospel FireChoir o.a. bekend van hun concerten met Barbara Streisand, de Zandtovenaar Gert van der Vijver tot aan het bekendste Nederlandse duo Nick & Simon. Bekende sprekers als David de Vos en de aanwezigheid van diverse prominente gasten. Met vertegenwoordigers uit diverse denominaties vanuit het Katholieke Bisdom, de VPE, de PKN en de Immigranten Kerken. Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het hoofdprogramma om 20.00 uur.

Kerstmarkt

De indoor kerstmarkt is gratis toegankelijk en vindt van 12.00 tot 19.00 uur plaats in de Kees Kist lounge van het stadion. Sfeervol aangekleed met kerstbomen en live muziek waant de bezoeker zich alvast in de kerstsfeer, slenterend langs de tientallen kraampjes. Een uitje voor het gehele gezin met diverse workshops van o.a feestelijk inpakken tot een glazen kerstbal blazen. Kinderen kunnen zich laten schminken, een kerstversiering knutselen en een prijs winnen met de kleurwedstrijd. (kleurplaat is te downloaden op de website).

De levende kerststal is absoluut een bezichtiging waard.

Kaartverkoop

De kerstmarkt is gratis toegankelijk, evenals de pendelbussen die tussen Alkmaar centraal en het AFAS stadion rijden. Kaarten voor de kerstviering zijn verkrijgbaar vanaf € 15 via de website www.kerstspektakel.com en bij Primera winkels.

13-11-2014
Evangelisatie
https://www.kerstspektakel.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies