Delirious-zanger Martin Smith geeft indrukwekkend concert in Zwolle

Martin Smith, ooit zanger van en drijvende kracht achter de gospelband Delirious was vrijdagavond voor een optreden in Nederland. De zaal van de Koningskerk in Zwolle was compleet uitverkocht. Ruim 700 bezoekers met daaronder opvallend veel jongeren kwamen op het concert af. Christelijknieuws.nl was erbij en maakte een fotoverslag.

In het voorprogramma kon het publiek genieten van een akoestisch optreden van Nathan Jess. In 2013 was Nathan Jess ook in Nederland. Speciaal voor BEAM deed hij toen een akoestische versie van No Limit To Your Love.

Nathan nodigde het publiek uit om niet stil te blijven zitten maar God te zoeken. Hij zong samen met het publiek het overbekende lied ‘Amazing Grace’, de zaal deed enthousiast mee. Ook het nummer ‘O come let us adore Him’ kwam voorbij. Nathan leerde de mensen een nieuw nummer aan en sloot af met ‘How Great Thou Art.’

Martin Smith

Martin Smith speelde diverse nummers van zijn nieuwe cd. Naast de live muzikanten draaiden er op de achtergrond ook veel tracks mee, waardoor het te gek klonk. ‘My heart burns for You’ is het eerste nummer dat voorbij kwam uit de serie oudere nummers. Het publiek zong massaal mee. Martin sloot af met een aantal van zijn bekendere nummers waaronder: ‘History Maker’ en ‘Rain Down.’

Zee van witte vlaggen

Op 26 juni 1999 gaf Smith met Delirious een concert op de 25e EO-Jongerendag. Die dag werd toen voor het eerst in de Arena in Amsterdam gehouden en trok maar liefst vijftigduizend bezoekers. Wat een enorme indruk maakte, was het lied ‘White Ribbon Day’ van Delirious. Het hele stadion was als een zee van witte vlaggen waarmee gezwaaid werd tijdens dat dat nummer, een indrukwekkend moment dat in het geheugen van velen is gegrift.

‘I Could Sing Of Your Love Forever

Martin Smith heeft al een onuitwisbaar stempel op aanbiddingsmuziek gedrukt. Hij schreef liederen als ‘I Could Sing Of Your Love Forever’ en ‘Majesty’ die dankzij Delirious de wereld over gingen. Sinds het stoppen van Delirious heeft Smith een nieuwe periode in zijn leven uiteindelijk weer in muziek verwerkt.

Symphony Of Life

Twee jaar geleden was Martin Smith één van de headliners op ‘Symphony Of Life’ van de Evangelische Omroep, waar zijn lied ‘Waiting Here For You’ een hoogtepunt was. Gedurende 2013 presenteerde Smith zijn nieuwe materiaal verspreid over twee albums (God’s Great Dance Floor Step 1’ en ‘God’s Great Dance Floor Step 2’ – uitgave Integrity Music) die hier regelmatig te horen zijn bij bijvoorbeeld de Evangelische Omroep en Grootnieuwsradio.

Zwolle en Rotterdam

De optredens in Zwolle (21 november) en Rotterdam (22 november) komen voor de liefhebbers als geroepen; na een gezamenlijk concert met Matt Redman vorig jaar bleek de muziek al dolenthousiaste reacties op te leveren. Ditmaal heeft Martin Smith het podium helemaal voor zichzelf. Met het nieuwe materiaal (en natuurlijk een aantal Delirious?-klassiekers tussendoor) is een fantastische avond gegarandeerd!

Redactie christelijknieuws
© Toff Fotografie voor christelijknieuws.nl
22-11-2014
Web: www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies