Overhandiging eerste exemplaar Bajesagenda

Zaterdag vond in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg de presentatie plaats van de Bajesagenda 2015. Hans de Rijk, directeur van Ark Mission, uitgever van deze christelijke agenda, overhandigde het eerste exemplaar aan drs. Jan-Gert Heetderks, hoofpredikant van de Protestantse Geestelijke Verzorging van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Er zijn 25.000 agenda’s gedrukt, bestemd voor gedetineerden in ons land. Met deze 28e jaargang is de grens van 900.000 verspreide Bajesagenda’s gepasseerd.



De nieuwe Bajesagenda is een speciale agenda voor gedetineerden. De agenda is een gezamenlijke uitgave van Ark Mission en de Protestantse en Rooms-katholieke Geestelijke Verzorging van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.



Ruim 28 jaar geleden is door de genoemde instanties het initiatief genomen om een agenda voor gedetineerden te maken waarin naast nuttige informatie, ook pastorale gedeelten een plaats krijgen. Dit heeft geresulteerd in een succesvolle jaarlijkse editie waar gedetineerden al maanden van te voren naar uitkijken. De agenda is voor hen een persoonlijke metgezel die helpt om structuur aan te brengen in hun monotone bestaan. Daarnaast zijn de bijbelteksten, gedichten en gebeden bronnen om op terug te vallen in moeilijke momenten. De agenda wordt via de geestelijke verzorging van het Justitiepastoraat verspreid onder gevangenen in ons land. Stichting Epafras regelt de verzending naar Nederlanders die in het buitenland opgesloten zitten.



De agenda werd gepresenteerd in aansluiting op de kerkdienst in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg, zaterdag 29 november jl..



Aansluitend werd de eerste doos met kerstkaarten overhandigd aan André Verwijs, predikant in Torentijd. De kaarten zijn afkomstig van deelnemers aan de kerstkaartenactie van Ark Mission. Dankzij dit initiatief krijgen jaarlijks ruim 10.000 gevangenen en dak- en thuislozen een wenskaart vanuit de samenleving aangeboden.



Ark Mission zet zich al 100 jaar in voor missionaire verspreiding van de Bijbel in binnen- en buitenland. Vaak worden in samenspraak met partnerorganisaties doelgroepgerichte producten ontwikkeld en door Ark Mission gefinancierd. De Bajesagenda is daarvan een voorbeeld. Het werk wordt gefinancierd uit giften van donateurs en kerken.

Anneke van der Krans
Ark Mission
03-12-2014
Evangelisatie
https://www.arkmission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies