De Brug in Huizen wordt PKN-pioniersplek

Vorig jaar november ging De Brug Ontmoetingsdienst in Huizen van start: wekelijkse samenkomsten om God en elkaar te ontmoeten, speciaal voor mensen die op zoek zijn naar God, maar voor wie de drempel naar de bestaande kerken te hoog is. Vanaf maandag 8 december 2014 is De Brug Ontmoetingsdienst officieel een ‘pioniersplek’ van de Protestantse Kerk in Nederland.

“En daar zijn we erg blij mee”, reageert Jan Verkerk, evangelist en voorganger van de Ontmoetingsdienst. ‘Pioniersplekken’ is de term die de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gebruikt voor nieuwe vormen van kerk-zijn. Daarmee worden vernieuwende missionaire initiatieven bedoeld waarmee mensen worden bereikt, die niet meer in de bestaande kerken komen en op zoek zijn naar God. De PKN heeft zich ten doel gesteld om in Nederland maar liefst 100 missionaire pioniersplekken te realiseren.

Landelijk netwerk

Deelname aan het landelijke programma, samen met 15 andere missionaire initiatieven, verandert niets aan de opzet van de Ontmoetingsdienst. Jan Verkerk: “We gaan door op dezelfde voet. Maar we zijn wel ontzettend blij dat we nu deel uitmaken van dit landelijke netwerk van pioniersplekken. Onder meer vanwege de begeleiding die we hierdoor ontvangen vanuit de Protestantse Kerk in Nederland , de IZB (vereniging voor zending in Nederland) en de erkenning voor deze manier van kerk-zijn. Ook kunnen we nu met vergelijkbare missionaire initiatieven contacten onderhouden en ervaringen delen. Dat is erg waardevol voor de organisatie en inhoud van de diensten. Deelname aan het pioniersprogramma geeft tevens bekendheid aan de Ontmoetingsdienst: daarmee laten we zien dat we als kerk in beweging zijn en bereiken we weer nieuwe mensen waaronder ongetwijfeld ook personen die op zoek zijn naar God.”

Officieel

Maandag 8 december wordt de samenwerkingsovereenkomst tussen de Hervormde Gemeente in Huizen (waar de Ontmoetingsdienst deel vanuit maakt), de PKN, de IZB en de Ontmoetingsdienst officieel getekend. Een feestelijk moment!

Behoefte

De Ontmoetingsdienst in Huizen is in november 2013 van start gegaan en inmiddels dus al een jaar actief. Dat er behoefte is aan deze diensten, mag inmiddels wel geconcludeerd worden. Verkerk: “We hebben wekelijks circa 30 bezoekers in de dienst, deels in wisselende samenstelling. Dat is een mooi aantal. Van tevoren was het spannend: wie komt er op af? Zou er überhaupt wel iemand komen? Maar inmiddels begroeten we wekelijks een heel aantal trouwe bezoekers en ook steeds nog nieuwe mensen.”

De Brug Ontmoetingsdienst is iedere zondag om 10.30 uur (inloop en koffie vanaf 10.00 uur) in gebouw Silo (Keucheniusstraat 36) in Huizen. Iedereen die nieuwsgierig is naar God, meer van Hem wil weten en God wil ontmoeten: van harte uitgenodigd!

Inger Hoegee-Bout

04-12-2014
Kerk
https://www.debrughuizen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies