Onderscheiding voor Hart voor Haiti

‘Vandaag is deze prijs mijn prijs, het is de prijs voor alle kinderen die in het kinderdorp wonen.’ Aan het woord is Jennifer Duvalsaint, acht jaar oud. Samen met zendeling Johan Smoorenburg mocht zij 20 november 2014 de ROCHEPE-prijs 2014 in ontvangst nemen. Een blijk van waardering voor zendeling Johan Smoorenburg en zijn team.

ROCHEPE staat voor ‘Réseau d’Organisations Chrétiennes pour l’Epanouissement de l’Enfant’: het netwerk van verschillende christelijke hulporganisaties voor kinderen op Haiti. In ROCHEPE zijn onder andere Compassion, Woord en Daad en Tearfund Haiti vertegenwoordigd. Deze organisaties hebben er samen voor gekozen om Hart voor Haiti de ROCHEPE-onderscheiding toe te kennen, inclusief een bedrag van 100.000 gourdes, zo’n 2200 US-dollar. Samen met zijn vrouw Wilcie, manager Constant en de acht-jarige Jennifer (die op het dorp woont) mocht Johan de prijs in ontvangst nemen.

Jennifer hield daarbij ook een toespraak: ‘Ik ken mijn moeder maar mijn vader ken ik niet. Maar Goddank was Hart voor Haiti er voor mij. Pappi Jean et Mama Wilcie waren er en vandaag is mijn leven veel beter. Nu ga ik naar school, krijg ik te eten, kleding en heb ik vriendjes en vriendinnetjes. Hierdoor heb ik de kans om later in mijn leven te slagen. Ik wil graag verpleegster worden en de stichting helpt me om dat doel te bereiken.’

Stichting Hart voor Haiti werkt sinds begin jaren ’80 op het straatarme Haiti. Zendeling Johan Smoorenburg heeft letterlijk vanuit het niets een kinderdorp opgezet, waar bijna 150 kinderen worden opgevangen. Behalve dit thuis voor de kinderen is er een bejaardenproject, een kerk en twee scholen waar in totaal bijna 1000 kinderen christelijk onderwijs krijgen.

Een ontroerde Johan mocht voor het oog van veel andere organisaties en de pers de prijs in ontvangst nemen. Een bijzonder moment. Johan: ‘Het was een erkenning voor ons werk in 34 vaak moeilijke en gevaarlijke jaren.’

Stichting Hart voor Haiti
Stichting Hart voor Haiti
04-12-2014
Hulpverlening
https://www.hartvoorhaiti.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies