Groei kindsponsorprogramma Compassion zet zich door

APELDOORN – De christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie Compassion is ook in het afgelopen jaar flink gegroeid, blijkt uit haar jaarverslag 2013/2014 dat de organisatie deze week publiceerde. De inkomsten van de stichting stegen in het afgelopen boekjaar van 13,9 miljoen euro op 1 juli 2013 tot bijna zestien miljoen euro op 30 juni 2014. Het aantal gesponsorde kinderen groeide met 2.347 tot 35.813. Compassion besteedde 4,6% van de totale uitgaven aan fondsenwerving.

Directeur Jolanda Omvlee: ‘We kijken met veel dankbaarheid terug op het afgelopen boekjaar. De economische groei in Nederland laat nog op zich wachten, maar tegen de huidige trends in is Compassion weer gegroeid. We ervaren het als een rijke zegen van God dat Hij ons zo’n trouwe en betrokken achterban heeft gegeven. Ook zijn er veel mooie initiatieven waarmee fondsen en nieuwe sponsors geworven worden. Het is geweldig dat we samen in actie komen om zoveel mogelijk kinderen uit armoede te bevrijden. Samen zijn wij Compassion!’

Financiële integriteit

Compassion International haalde in het afgelopen jaar voor de 13e keer op rij de hoogst mogelijke beoordeling van de Charity Navigator op het gebied van financiële integriteit. Compassion behoort daarmee tot de top 1% van best presterende organisaties. Compassion Nederland besteedde in het afgelopen jaar 4,6% van de totale uitgaven aan fondsenwerving.

Kerncijfers

De organisatie groeide in het boekjaar van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2014 van 33.466 naar 35.813 gesponsorde kinderen en van 184 naar 189 gesponsorde studenten. Naast de behaalde resultaten en financiële gegevens belicht het jaarverslag ook de hoogtepunten van Compassion International en de verschillende sponsorprogramma’s. Eerder dit jaar werd een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de impact van Compassions programma gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het sponsorprogramma een grote, positieve impact heeft in het leven van gesponsorde kinderen.

Compassion

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Dat doet zij door een uniek, holistisch sponsorprogramma waarmee kinderen individueel worden geholpen zich gezond te ontwikkelen. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een lokale kerk met lokale medewerkers wordt uitgevoerd. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,6 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden ondersteund. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Compassion
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
04-12-2014
Hulpverlening
https://www.compassion.nl/jaarverslag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies