SamSam collectief haalt geld op voor Iraakse vluchtelingen

Door over te stappen van energieleverancier hebben deelnemers aan het SamSam collectief € 4.685,- opgehaald voor vluchtelingen in Noord-Irak. Het geldbedrag is beschikbaar gesteld door SamSam collectief, een energiecollectief dat 50% van haar omzet doneert aan goede doelen die deelnemers zelf mogen uitkiezen.

Deelnemers kwamen vooral in actie voor de goede doelen ZOA en Operatie Mobilisatie. Beide organisaties bieden hulp aan vluchtelingen in Noord-Irak. Het opgehaalde geldbedrag wordt ingezet om de vluchtelingen van onderdak, voedsel en medicijnen te voorzien.

Jan van Bentum, initiatiefnemer SamSam collectief; ‘Meedoen aan deze actie heeft een drievoudig voordeel: het is goed voor je naaste, goed voor de schepping en goed voor jezelf. De deelnemers die ik spreek zijn persoonlijk geraakt door het lot van mensen die door de oorlog in Irak op de vlucht zijn geslagen. Ze willen graag iets doen. Wij zijn er dankbaar voor dat we een bedrag van €4.685 hebben kunnen toezeggen. Vanwege het succes zal de actie nog minimaal twee maanden doorlopen.’

SamSam
05-12-2014
Hulpverlening
https://www.samsamcollectief.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies