EH-Traject: Studenten behouden recht op basisbeurs

Amersfoort – Op 3 februari 2015 gaat voor het 10e jaar het EH-Traject van start. Deze opleiding van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort is in 2006 gestart voor jongeren die voortijdig stranden tijdens hun studie. Het onderwijsprogramma is een mix van persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting, oriëntatie op cultuur en maatschappij, studievaardigheden en studie- en beroepskeuze.

“Jaarlijks staakt ongeveer 30% van alle studenten tijdens het eerste jaar hun studie. Dat zijn maar liefst 33.000 tot 44.000 jongeren,” licht EH-directeur Els van Dijk toe. “Wij vonden het destijds merkwaardig om te zien dat er voor zo’n enorme grote groep jongeren nauwelijks een opleiding bestaat die hen helpt bij de oriëntatie op hun toekomst. Om die reden zijn wij het EH-Traject gestart.”

Februari

Inmiddels volgen jaarlijks 100 tot 130 studenten de opleiding, onder hen ook veel jongeren die al verder waren in hun studie, of die na een periode van stage, werken of reizen behoefte hadden aan bezinning op hun toekomst. Het EH-Traject 2015 kent drie lesdagen per week en loopt van 3 februari tot en met 3 juli 2015. Deze periode is gekozen omdat studenten die zich voor 1 februari uitschrijven bij hun opleiding restitutie kunnen aanvragen van de helft van het betaalde collegegeld en ze de tot dan toe ontvangen studiefinanciering niet hoeven terug te betalen.

Behoud basisbeurs!

Dit jaar geldt ook nog dat studenten die stoppen met hun studie het recht op de basisbeurs behouden en daar dus in september 2015 opnieuw aanspraak op kunnen maken. De EH verwacht dat veel studenten van deze situatie gebruik zullen maken. “Wij hopen van harte dat jongeren de mogelijkheid om het EH-Traject te volgen benutten, zodat wij samen met hen de bezinning op hun volgende stap in de toekomst kunnen aangaan en zij vanuit een nieuw wenkend perspectief in september weer van start kunnen gaan in studie en/of werk,” aldus Van Dijk.

Onno Visser
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
05-12-2014
Onderwijs
https://www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies