Compassion houdt opnieuw leiderschapsseminar voor (kerk)leiders

APELDOORN – Vanwege groot succes is het jaarlijkse leiderschapsseminar van Compassion dit jaar anders van opzet dan eerdere jaren. Naast het avondprogramma voor ondernemers en leidinggevenden uit het bedrijfsleven, organiseert Compassion dit jaar een bijzonder middagprogramma voor kerkleiders.

Het leiderschapsseminar heeft een line-up van topsprekers, zoals Ben Tiggelaar, Jan van Setten, Tiemen Westerduin en anderen. Santiago ‘Jimmy’ Mellado, president en CEO van Compassion International, vertelt als gedreven leider met passie over (kerkelijk) leiderschap. Het thema van de avond is ‘Leiderschap voor een hoger doel’.

Gastheer van de avond is Nathan van Dam, sinds 2004 werkzaam bij Compassion en bedenker en initiator van het leiderschapsseminar. Van Dam vertelt: ‘Leidinggevenden kunnen vanuit probleemsituaties groeien en van betekenis zijn voor de wereld om hen heen. Hoewel dit op het eerste oog onlogisch lijkt, zien we dat de nood van de wereld leiderschap wel degelijk kan versterken.’ Hoe dit precies werkt, wordt tijdens het seminar dieper uitgelicht.

Ben Tiggelaar

Als ambassadeur van het leiderschapsprogramma van Compassion is dr. Ben Tiggelaar inmiddels een bekende op het jaarlijkse seminar. Tiggelaar is al jaren betrokken bij het programma en woonde eerder dit jaar de diploma-uitreiking van ‘zijn’ student James in Kenia bij. ‘Je wordt in beweging gezet om te veranderen als je wordt geconfronteerd met tekort, als je armoede in de ogen kijkt of als je wat fout is bekijkt en laat binnenkomen. Dit helpt om gemotiveerd te worden.’

Avondprogramma

Het leiderschapsseminar duurt van 17.30 uur tot 22.00 uur. Deelname aan de verschillende lezingen is gratis. Deelnemers betalen 20 euro voor alle consumpties. Van de totale opbrengst van de avond wordt 50% gebruikt voor de opstart van een nieuw Compassion-project in El Salvador waar 150 kinderen de kans krijgen om bevrijd te worden van armoede.

Kerkleiders

Voorafgaand aan de avond vindt van 13.00 uur tot 16.30 uur een speciaal seminar voor voorgangers en kerkleiders plaats. Tijdens de middag wordt ingegaan op de vraag: Wat hebben kwetsbaarheid en gebrokenheid te maken met de roeping van de kerk? Joop Gankema, Jos Douma, Kees Kraayenoord en Hans Maat geven hun visie op dit onderwerp. Vanuit zijn wereldwijde ervaring met de lokale kerk deelt Jimmy Mellado zijn inzichten. Tot twee jaar geleden was hij CEO bij Willow Creek Association.

Compassion

Compassion is een christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie die kinderen in ontwikkelingslanden van armoede bevrijdt, via een uniek één-op-één sponsorprogramma. Compassion werkt in 26 landen en helpt er in totaal meer dan 1,6 miljoen kinderen via lokale kerken. Door een speciaal programma krijgen jonge talenten de kans om hun leiderschap te ontwikkelen en een universitaire opleiding te volgen.

Meer informatie & aanmelden voor leiders: www.burovanoranje.nl/compassion

Meer informatie & aanmelden voor kerkleiders: www.compassion.nl/voorgangersseminar

Compassion
Niek Stam
05-12-2014
Onderwijs
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies