Het verhaal van Promod en zijn dochter

India is misschien wel één van de eerste landen die bij ons opkomt als we denken aan ongelijkheid tussen jongens en meisjes en de schending van rechten van meisjes. Juist thuis zijn veel kinderen onveilig, omdat families meisjes minderwaardig vinden en hen mishandelen en misbruiken.

De Indiase Promod was zo’n vader die zijn dochter Riya niet veel waard vond. Zoals veel mannen in zijn omgeving dacht hij dat vrouwen minder rechten hadden en minder belangrijk waren dan mannen.

“Ik wil dat de maatschappij niet meer zo naar meisjes kijkt”

Totdat hij terecht kwam bij een mannengroep van World Vision, die hen leerde over de rechten van meisjes en welke belangrijke plek zij hebben in de maatschappij. Nu zet Promod zich samen met andere mannen in voor deze meisjes en wil hij zijn omgeving voorgoed veranderen. “Ik wil dat de maatschappij niet meer op deze manier naar meisjes kijkt. Ze mogen niet naar school en ouders zorgen niet goed voor hun dochters. World Vision liet mij zien dat het moet veranderen en op welke manier.”

Luisteren in plaats van negeren

Voor zijn 12-jarige dochter Riya en zijn andere dochters is hij nu een hele andere vader: “Ik wil dat mijn meisjes een studie kunnen volgen die ze leuk vinden. Zij hebben dezelfde rechten als jongens en mogen ook naar school. In de groep van World Vision heb ik geleerd dat we naar kinderen moeten luisteren en hen niet moeten negeren. We mogen de meisjes laten merken dat ze waardevol zijn en gewild. Vroeger negeerde ik mijn dochters, maar nu luister ik naar ze en help ik ze.”

World Vision
World Vision
05-12-2014
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies