Elizabeth: Help, ik ben een meisje

Meisjes die worden mishandeld, misbruikt, uitgehuwelijkt… In veel landen hebben meisjes en vrouwen geen stem. Hebben ze weinig of geen rechten en worden ze als vuil behandeld.

Wist u dat wereldwijd… 1 op de 10 meisjes is misbruikt, 61 miljoen meisjes niet naar school mogen en 10 miljoen meisjes per jaar voor hun achttiende moeten trouwen?

Ik werd uitgehuwelijkt door mijn familie, maar ik wilde helemaal niet trouwen.” – Elizabeth (17). Dat vinden wij onacceptabel! Daarom vragen wij deze maand aandacht voor de rechten van meisjes en in het bijzonder die van meisjes in Zuid-Soedan. Eén van de landen waar meisjes geen stem hebben. Wij vinden dat elk meisje het recht heeft op een veilige en liefdevolle omgeving en onderwijs. Wij vinden dat elk meisje recht om tot volle bloei te komen.

In Warrap, een gebied in het Noorden van Zuid-Soedan werkt World Vision aan een veilige plek voor meisjes en vrouwen. We zorgen voor een veilige plek waar deze getraumatiseerde meisjes aangifte kunnen doen, een plek waar zij gehoord worden. Maar we strijden ook voor de rechten van meisjes bij de lokale bevolking, overheid en de eigen families, zodat zij beschermd worden! Want pas als de mensen in hun denken veranderen, komt er een structurele oplossing.

De meisjes in Zuid-Soedan hebben recht op hulp en op een leven zonder angst. Maar dat kunnen wij niet realiseren zonder uw steun! Help ons alstublieft meisjes zoals Elizabeth te beschermen. Kunnen we op u rekenen?

World Vision
World Vision
05-12-2014
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies