John Maasland: Het bezoek aan Global Village heeft mij veranderd

Stel. Je bent al 21 jaar eigen baas als er op een dag iemand binnenkomt die je bedrijf wil kopen. Wat doe je dan? Opnieuw ondernemen, werken onder een baas of je tijd en energie steken in de ander? John Maasland koos voor dat laatste.

John: “Eenentwintig jaar lang draaide het om ‘mij’, om mijn bedrijf en alles wat daarbij hoorde. Nu kies ik na eenentwintig jaar voor ‘de ander’. Twee jaar lang ben ik op zoek geweest naar een organisatie waar ik aan de slag kon gaan. Tot mijn vrouw kraamde bij een medewerker van OM en zijn vrouw. Zo kwamen wij OM op het spoor.”

“Ieder jaar gaan wij naar Opwekking met ons gezin. Dit jaar kon mijn vrouw helaas niet mee. Wel tipte ze mij de stand van OM, Global Village. Wat ik daar heb meegemaakt heeft zo’n enorme indruk gemaakt, ik was een maand van slag. Wat ik daar heb gezien brak mijn hart. Als ondernemer ben ik gewend problemen op te lossen, maar deze nood kon ik niet ‘even’ regelen.”

Overdenking Otto de Bruijne

“De laatste ochtend sprak Otto de Bruijne. Hij riep op: ‘Is dit niet de dag voor jou om de stap te zetten?’ Maar, zei hij daarbij, ‘mensen die getrouwd zijn moeten deze keuze samen maken’. Mijn vrouw was er niet bij. Wat nu? Zij luisterde mee via de radio en stuurde mij direct na die oproep een bericht: ‘Ik loop in gedachten met je mee. Ga maar gewoon’. Op dat moment heb ik de keuze gemaakt: hoe de toekomst eruit ziet weet ik niet, maar ik ben beschikbaar.”

Bemoedigende gesprekken

“Na de dienst werd ik op zo’n bijzondere manier bevestigd. Er stapte een vrouw op mij af: ‘meneer, ik wil u zegenen.’ God had haar op het hart gegeven naar mij toe te komen. Zo bijzonder. Ik liep even verder en een andere jonge vrouw stapte op mij af. ‘Meneer, weet u dat God heel veel van u houdt?’. Dat wist ik, en dat vertelde ik haar dan ook. Ze zei: ‘God houdt van u en daarvoor hoeft u niet te veranderen. Voor Hem bent u goed zoals u bent.’ Dit was voor mij de laatste bevestiging die ik nodig had. Al mijn twijfel of dit wel iets voor mij was, was weg.”

Activerende mail

“Een paar dagen later ontving ik een mail naar aanleiding van Global Village met verschillende short en long term mogelijkheden. Deze werd afgesloten met de woorden: misschien zit er niets voor je bij, maak dan een afspraak. Ik heb toen een vrijblijvende afspraak gemaakt. Het enige dat ik kon zeggen was dat ik beschikbaar was. Na twee gesprekken sprak ik op 5 september af met directeur Robert-Jan dat we er allebei een paar dagen over na zouden denken. Op 10 september belde hij mij met de boodschap dat hij het fijn zou vinden als ik het team zou komen versterken. Ik zei: ‘Prima, morgen om half 9 ben ik er’.”

Werk met eeuwigheidswaarde

“Everyone a role, what’s yours? Een kreet die zeker waar is. Er is voor iedereen een rol. Iedereen kan bidden voor het werk van Operatie Mobilisatie. Bijna iedereen kan geven voor het werk. Alleen: veel meer mensen kunnen GAAN, dan die dénken dat ze kunnen gaan. Natuurlijk, het is niet niks. Maar er zit veel meer tussen helemaal niets doen en voor onbeperkte tijd naar Afrika vertrekken met je hele hebben en houden.”

“Soms kunnen we wel heel druk zijn met de dingen die hun betekenis na dit leven verliezen. We mogen ook bezig zijn met de dingen die hun betekenis houden, die van eeuwigheidswaarde zijn. Wat is er mooier dan werken in een organisatie waar je anderen helpt om uit te gaan in de wereld? Mensen vertellen over het Evangelie. Naar mijn mening: er is niet veel mooiers dan dat.”

John Maasland “Operatie Mobilisatie stond eigenlijk niet op mijn lijstje van potentiële werkgevers. Niet dat ik iets had tegen de organisatie, maar ik had het nog niet eerder overwogen. Zo zie je hoe de dingen kunnen lopen. Ik ben op een heel bijzondere manier bij OM terecht gekomen. Dit verzint niemand. Dit moet dan wel Gods bedoeling zijn. Daar kan ik niet omheen. Ik ben enorm blij met de keuze. In iedereen die ik ontmoet zie ik iets van Jezus terug. In de organisatie en in de mensen – met al hun menselijke onvolmaaktheden, maar als je erin prikt komt het evangelie eruit.”

John Maasland is sinds september 2014 werkzaam voor OM Nederland als interim teamleider Communicatie en fondsenwerver.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
05-12-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies