Medair: Vergeet Afghanistan niet

Sta eens even stil bij Afghanistan, een land met een fascinerende geschiedenis en cultuur. Denk eens aan de Afghanen en aan het conflict dat al tientallen jaren in het nieuws is. Denk je eens in wat dat betekent voor een gewone Afghaan die zijn brood probeert te verdienen of een Afghaanse die haar gezin probeert te beschermen.

Medair doet mee met de actie Vergeet Afghanistan niet, samen met noodhulp- en ontwikkelingsorganisaties over de hele wereld. Met deze campagne willen we onze donateurs aansporen om in de komende maanden en jaren de Afghanen niet te vergeten, ook niet als de internationale troepen vertrekken en het land minder media-aandacht gaat krijgen.

Afghanistan heeft de laatste 35 jaar geleden onder gewapende conflicten. Dit heeft een zware tol geëist van de Afghaanse bevolking. Zo heeft minder dan de helft van de bevolking toegang tot veilig drinkwater. En ongeveer 40 procent van de bevolking heeft geen toegang tot basisgezondheidszorg.

Dankzij jouw trouwe steun was Medair vanaf 1996 in staat om het lijden te verzachten en de omstandigheden te verbeteren voor honderdduizenden Afghanen.

We hebben de toegang tot veilig drinkwater verbeterd in honderden dorpen, inclusief meer dan 40 procent van de dorpen in het district Waras in de Centrale Hooglanden.

We hebben dankzij voedselprogramma’s in de afgelegen provincie Badakhshan duizenden levens kunnen redden. Ook hebben we de gezondheidszorg in de provincie enorm kunnen verbeteren, hebben we nieuwe scholen en klinieken gebouwd en de mensen meer kennis over gezondheid, hygiëne en voeding gegeven.

We hebben vrouwen geleerd hoe ze voor hun gezinnen groenten kunnen verbouwen en conserveren. Ook hebben we dorpsleiders geleerd hoe ze de risico’s van overstroming en droogte kunnen herkennen en beperken.

We hebben behandelcentra voor tuberculose opgezet en mensen geholpen de winter te overleven door voedsel en winterpakketten met dekens en warme kleding uit te delen.

En we gaan gewoon door. In 2014 zijn we begonnen met noodhulp in het zuiden van Afghanistan. Daar behandelen we ondervoede jonge kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. We gaan door met onze projecten in de Centrale Hooglanden, waar we werken aan meer voedselzekerheid en veilig drinkwater voor kwetsbare mensen.

In dit land leven nog miljoenen mensen die jouw hulp nodig hebben. Wil je ons meehelpen nu dit land minder in de aandacht komt? Vergeet Afghanistan niet.

Vergeet Afghanistan niet wordt gecoördineerd door de Agency Coordinating Body for Afghan Relief and Development (ACBAR).

Medair
Medair – Paul Hageman
08-12-2014
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies