Op zoek naar allerarmsten in oorlogsgebied Oost-Oekraine

Deze wintermaanden brengt Zending over Grenzen 2000 voedselpakketten specifiek naar Oost-Oekraïne. Van de totaal 30.000 pakketten die naar Oost-Europa gaan dit jaar, gaat een deel naar de meest kansarme gezinnen en vluchtelingen in dit door oorlog getroffen gebied.

De voedselpakketten actie van Zending over Grenzen is al in volle gang. Veel mensen hebben het mogelijk gemaakt dat de voedselpakketten naar Oost-Europa gaan. Deze zijn gevuld met lokale producten en worden gebracht naar de kansarme gezinnen die zich afvragen hoe ze de wintermaanden zullen overleven. Eén pakket neemt niet alleen een grote zorg weg, maar geeft mensen een kans om als gezin Kerst te vieren. Vaak voor de eerste keer.

Dit jaar gaat er dus ook een groot aantal pakketten naar Oost-Oekraïne. In samenwerking met de lokale kerk in Slavjansk (regio Donetsk) worden de pakketten verspreid onder de allerarmsten. Naast de Oekraïense pakketten met voedsel worden er ook warme dekens, kleding, schoenen, dakmateriaal voor de wederopbouw en medische hulpmiddelen uitgedeeld. Ook bevat elk pakket een boekje met het kerstverhaal. Zending over Grenzen wil op deze manier niet alleen praktisch de liefde van God uitdragen, maar ook het verhaal van Gods liefde delen.

Nadiya Frantsuzova (foto), moeder van een Zending over Grenzen sponsorgezin vertelt: “Het is voor de kinderen zo’n grote vreugde een pakket te ontvangen. Het geeft hen een kerstgevoel. Het werk van mijn man is niet constant waardoor ons inkomen niet zeker is. Soms is het heel moeilijk om rond te komen. Maar ondanks onze omstandigheden vertrouwen we op God. En zo zien we dit kerstpakket als een antwoord op onze gebeden!”

Mocht u nog geen bijdrage hebben geleverd aan deze actie, dan kan dat alsnog! Eén pakket kost € 22,50. Hoeveel gezinnen uit Oost-Oekraïne neemt u voor uw rekening?

Doneer online via de link onderaan dit item.

Jeannette Coppoolse
Zending over Grenzen
09-12-2014
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies