Bewogen met de allerarmsten in Moldavie

Moldavië: Mensen die ver onder de armoedegrens leven, krijgen brandhout. Nu de winter zijn intrede gedaan heeft is het voor hen van levensbelang om de bittere kou buiten de deur te houden. Mensenkinderen helpt door samen te werken met lokale kerken en organisaties.

Zij weten immers wie de hulp het hardst nodig heeft en welke mensen letterlijk in de kou staan en de grootst mogelijk moeite hebben om de winter door te komen.

De mensen op het platteland van Moldavië hebben de grootst mogelijke moeite om de vreselijke kou buiten de deur te houden. Velen zijn niet in staat om voor voldoende brandhout te zorgen, zodat de houtkachel gedurende de winter kan branden. Het brandhout moet bij officiële bedrijven gekocht worden omdat houtkappen in het bos verboden is. Dat is voor de allerarmsten een groot probleem want geld hebben ze niet. Noodgedwongen trekken ze alle kleren aan die ze hebben en als dat nog niet toereikend is, blijven ze de hele dag in bed liggen om enigszins op temperatuur te blijven. Een rauwe werkelijkheid die wij Nederlanders nauwelijks kunnen voorstellen. Daarom houdt Mensenkinderen ook dit jaar weer de actie Brandhout.

Mensenkinderen is al jaren actief in Moldavië en trekt zich het lot van deze mensen aan. Samen met lokale kerken en organisaties biedt zij hulp aan de allerarmsten in de Moldaafse samenleving. Ongeveer 8 kuub brandhout is nodig om de kachel de hele winter te laten branden. Brandhout dat afgenomen wordt van lokale bedrijven zodat het ook de plaatselijke economie ten goede komt. En wij kunnen helpen. Voor slechts 28 euro geeft u al één kuub hout aan iemand die het ontzettend goed kan gebruiken.

Naast Moldavië biedt Mensenkinderen ook hulp aan de allerarmsten in Armenië, Albanië en Bulgarije. Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. De benodigde spullen worden niet gebracht vanuit Nederland maar ingekocht bij de plaatselijke bevolking.

Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheüs 9:35-36) bewogen met de allerarmsten en wil hulp bieden door Nederlanders bewust te maken van de grote nood van de allerarmsten en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen, zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Herma Mager
Mensenkinderen
11-12-2014
Hulpverlening
https://www.mensenkinderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies