Opbrengst Negentiende Dorcas Voedselactie: 50000 voedseldozen

Andijk – De Dorcas Voedselactie 2014 heeft landelijk geschat 50.000 gevulde voedseldozen opgeleverd. Tijdens de Dorcas Voedselactie 2014, van 2 tot en met 9 november, zamelden ruim 10.000 vrijwilligers voedsel en geld in vanuit supermarkten en andere bedrijven, kerken en scholen.

Daarna stelden honderden vrijwilligers uit alle ingezamelde goederen voedselpakketten samen in vier sorteercentra in Nederland. Inmiddels zijn er 28.557 voedselpakketten verzonden naar mensen in bittere armoede en nood. De eerste pakketten bestemd voor Syrische vluchtelingen worden tussen kerst en 1 januari 2015 uitgedeeld.

Doe een boodschapje extra

Het thema van de negentiende Dorcas Voedselactie was ‘Doe een boodschapje extra!’. Boodschappen doen we toch wel, waarom dan niet een boodschapje extra voor iemand in nood of armoede? Veel mensen deden dit boodschapje extra in de supermarkt, anderen gaven iets extra´s in de vorm van vrijwilligerswerk of een donatie voor voedselzekerheid.

Voedsel voor nu, én voor later

Het ingezamelde voedsel deelt Dorcas uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege bijvoorbeeld armoede, ouderdom, ziekte of een noodsituatie. Het geld besteedt Dorcas aan voedseltransporten en voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien, bijvoorbeeld door een opleiding te volgen of met een microkrediet een bedrijf te starten. Een boodschapje extra doen voor voedsel en voedselzekerheid kan ook nu nog na de Dorcas Voedselactie via webshop.dorcas.nl.

Een blijk van medeleven

‘De visie van Dorcas is om Gods liefde uit te dragen in het geven van uitzicht aan mensen in nood en diepe armoede. Dit hebben ruim tienduizend vrijwilligers tastbaar gemaakt tijdens de negentiende Dorcas Voedselactie,’ aldus Dorcas-directeur Joeke van der Mei. ‘Door jarenlange ervaring weten we dat een voedselpakket voor mensen in nood en armoede vaak meer betekent dan voorlopig brood op de plank. Een voedselpakket is een blijk van meeleven van iemand ver weg. Ditzelfde geldt voor het mogelijk maken van voedselzekerheidsprojecten waardoor kwetsbare mensen toch op eigen benen gaan staan. We zijn daarom dankbaar voor iedereen die met vrijwilligerswerk, een donatie of een boodschapje extra zijn of haar betrokkenheid bij mensen in nood en diepe armoede heeft laten zien!’

Dorcas

Dorcas is een christelijke organisatie geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van duizenden actieve vrijwilligers en donateurs worden 154 projecten in 17 landen in Oost-Europa en Afrika structureel ondersteund. Ook bij noodsituaties komt Dorcas in actie zoals in Syrië, op de Filipijnen en in Zuid-Soedan. Dorcas helpt mensen in nood en diepe armoede ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.

Abel Korevaar
Henk-Jan Oudenampsen
11-12-2014
Hulpverlening
https://www.dorcasvoedselactie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies