Alles op alles om Syrische en Iraakse families onderdak te geven

Het was een rampzalig jaar voor de families in het noorden van Irak en Syrië. Miljoenen mensen moesten vluchten vanwege het afschuwelijke geweld. Ze zitten middenin de ergste vluchtelingencrisis sinds tientallen jaren.

Ontheemde gezinnen proberen overal en nergens een plek te vinden, maar veel mensen hebben geen beschutting tegen de regen en de kou. Binnenkort krijgen ze winterstormen, regen, sneeuw en ijzige kou te verduren. Als je in een vluchtelingenkampje komt, zie je overal kleine kinderen. Deze kinderen hebben een veilige, warme plek nodig om de winter door te komen.

Met jouw gift kunnen we kinderen in Libanon, Jordanië en Irak dat geven. Dit zijn een aantal van de projecten waaraan onze teams op dit moment werken:

Libanon

We geven 5.000 families warmer onderdak door middel van winterpakketten, waarin onder meer isolatiemateriaal voor hun tenten zit. We geven complete onderdakpakketten en huishoudelijke artikelen aan families die net aankomen. In deze pakketten zitten veel hulpgoederen, zoals zware dekzeilen, hout, gereedschap, matrassen en dekens. Door middel van drainage en het aanbrengen van gravel zorgen we dat tientallen stukken landbouwgrond waarop vluchtelingen wonen veiliger en schoner worden, zodat kinderen de winter kunnen doorkomen.

Jordanië

We geven 700 families in het noorden van Jordanië afdichtingspakketten waarmee ze hun onderkomens kunnen voorbereiden op de winter. Ook delen we reparatiesets uit waarmee ze hun onderkomens warmer kunnen maken. Deze families krijgen ook veilig-waterpakketten met onder meer waterfilters, zuiveringstabletten en voorraadflessen.

Irak

Medair helpt zeer kwetsbare gezinnen die schuilen in niet-afgebouwde huizen zonder ramen, deuren en soms zelfs zonder muren. We geven bijna 1.500 gezinnen dekens, matrassen, kussens, emmers, zeep en plastic zeilen om de ramen af te dichten tegen de kou. Dankzij jullie voortdurende steun kunnen we dezelfde 1.500 gezinnen (9.000 mensen) geven wat ze nodig hebben om het deze winter warm te houden en te overleven. Denk daarbij aan bouw- en isolatiemateriaal, kachels, dekens en winterkleding. Doe vandaag mee om een kind deze winter veiligheid en warmte te geven. Geef een gift nu het nog kan.

Medair
Medair – Bethany Williams
14-12-2014
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies