Brand in kantoor Bible Correspondence Course in Instanbul

Vorige week is er ingebroken in het kantoor van de Bible Correspondence Course in Istanbul. De inbreker had duidelijk de bedoeling om de bediening schade te berokkenen en materiaal te vernietigen. De brandstichter is inmiddels opgepakt en in bewaring gesteld.

Dankzij oplettende buren en de snelle reactie van de brandweer en de politie was de brand snel onder controle. Hoewel er veel boeken onbruikbaar zijn geworden als gevolg van de brand en het bluswater is de staf van de BCC dankbaar dat niemand gewond is geraakt en dat een groot deel van het materiaal behouden is gebleven.

Bij het zien van de meer dan 8000 christelijke boeken die onherstelbaar beschadigd zijn zou de moed zomaar in de schoenen kunnen zinken. Bovendien is een deel van het meubilair onbruikbaar geworden. Veel van de vernietigde boeken werden uitgegeven door BCC en zijn nergens anders te verkrijgen. Deze zullen herdrukt moeten worden. Het leiderschapsteam beraadt zich nu op de te nemen stappen in de afwikkeling van de brand en eventuele juridische stappen tegen de dader. Ze vragen gebed om wijsheid en inzicht in deze situatie. Ook zijn ze op zoek naar financiële hulp.

Wat is de Bible Correspondence Course?

De Bible Correspondence Course in Turkije is een nationaal evangelisch netwerk dat uitreikt naar Turken die geïnteresseerd zijn in het Evangelie. Het verspreidt materialen onder deze Turken, zodat ze meer van het Evangelie ontdekken en brengt ze in contact met gelovigen in hun omgeving. In de laatste 15 jaar zijn er 200.000 Turken bereikt die een Nieuw Testament of andere christelijke literatuur hebben ontvangen.

Help de schade te herstellen

Wil je overwegen een bijdrage te leveren aan het vervangen van het verwoeste materiaal? Op de website van Operatie Mobilisatie staat een overzicht van de kosten die het vervangen van het materiaal gaat kosten.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
14-12-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies