2014 was een rampzalig jaar voor kinderen

Op veel plekken in de wereld wordt deze maand Kerstfeest gevierd. Juist in deze maand publiceerde Unicef een schokkend artikel over hoe het dit jaar met de kinderen is gegaan in de wereld. De belangrijkste conclusie is dat het jaar 2014 een jaar was van afgrijzen, angst en wanhoop voor miljoenen kinderen wereldwijd. Kinderen werden geconfronteerd met extreem geweld en de consequenties daarvan, door conflicten die over de hele wereld hoog opliepen.

“Dit was een verwoestend jaar voor miljoenen kinderen”, zegt Anthony Lake, Unicef directeur. “Kinderen werden vermoord terwijl ze naar school gingen of terwijl ze in hun bed lagen te slapen; ze zijn wees geworden, ontvoerd, gemarteld, geronseld, verkracht en zelfs verkocht als slaven. Nog nooit in ons recent geheugen werden zoveel kinderen blootgesteld aan zulke onuitstaanbare wreedheden.”

Conflicten in de Centraal-Afrikaanse Republiek, Irak, Zuid-Soedan, de Palestijnse gebieden, Syrië en Oekraïne bedreigden de levens van miljoenen kinderen. Dat terwijl we dit jaar het 25ste jubileumjaar van het Kinderrechtenverdrag mochten herdenken. Helaas werden de rechten van zoveel kinderen op brute wijze geschonden.

Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. Door middel van de programma’s van Red een Kind leren kinderen en jongeren broodnodige vaardigheden en krijgen ze zelfvertrouwen. Dank voor uw steun hierbij!

Red een Kind
© Christelijknieuws.nl
14-12-2014
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies