Pakistaanse christenen aangemerkt als risicogroep

Op herhaald aandringen van de ChristenUnie heeft staatssecretaris Teeven Pakistaanse christenen aangemerkt als risicogroep. Joël Voordewind is erg blij met de erkenning van de staatssecretaris.

‘Pakistaanse christenen lopen enorm gevaar in hun eigen land. Daarom moeten ze niet teruggestuurd worden naar Pakistan als ze in Nederland asiel aanvragen. Tegelijkertijd is het intens verdrietig dat het geweld in Pakistan, en in het bijzonder tegenover christenen, wederom is toegenomen.’

Op verzoek van de ChristenUnie heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs een nieuw ambtsbericht uitgegeven over de positie van christenen en Ahmadi’s in Pakistan. Al sinds enkele jaren pleit ChristenUnie Kamerlid Joël Voordewind ervoor om deze groeperingen aan te merken als zogenaamde risicogroep, waardoor deze minderheden gemakkelijker erkend worden als vluchteling. Vorig jaar leidde dat er al toe dat Pakistaanse Ahmadi’s als risicogroep werden aangemerkt.

Hetzelfde wilde staatssecretaris Teeven echter niet doen voor Pakistaanse christenen. Alhoewel ook de staatssecretaris constateerde dat Pakistaanse christenen regelmatig werden aangevallen en gediscrimineerd werd het asielbeleid voor deze groep destijds niet aangepast. Vandaag heeft de staatssecretaris echter laten weten dat vanwege de laatste ontwikkelingen in Pakistan ook Pakistaanse christenen aangemerkt worden als risicogroep.

ChristenUnie
© Henk-Jan Oudenampsen
19-12-2014
Buitenland
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies