Graham Kendrick: Ik zing met Kerst graag een lied over Pasen

Graham Kendrick, schrijver van verschillende bekende liederen waaronder ‘Heer uw licht en uw liefde schijnen’, is dit weekend met koor en orkest in Zwolle, Veenendaal en Rotterdam. Vanavond gaf hij een concert in de Koningskerk in Zwolle. Ruim 150 bezoekers kwamen op het concert af. Kendrick werd begeleid door United4Christ, het nieuwe koor en orkest van Aad Contze.

Graham Kendrick zong verschillende bekende en nieuwe liederen tijdens dit concert. Tussen de nummers door vertelde hij over zijn verwondering over het plan dat God met deze wereld heeft.

Kendrick: ‘De Schepper van hemel en aarde gaf deze prachtige wereld aan ons, ongelooflijk om dat te beseffen. Maar diezelfde God is zo nederig en zo uniek, Hij komt naar deze wereld om ons mensen te dienen.

Paaslied

U vraagt u misschien af, waarom ik een Paaslied zing, terwijl het bijna Kerst is. Weet u, het heeft allemaal veel met elkaar te maken. Christus kwam naar deze aarde als kleine baby, Hij groeide op om uiteindelijk onze zonden in zijn lichaam te dragen op het kruis. Hij is om onze zonden gestorven aan het kruis en Hij is ook weer opgestaan uit de dood. Hij neemt ons mee in de dood en haalt ons daar weer uit door ons met Hem te laten opstaan in nieuwheid van leven. En daarom zing ik in de Kersttijd ook een lied over Pasen.

Kendrick vervolgt: ‘Als ik erover nadenk hoe bijzonder het is dat God als een kleine baby in deze wereld is gekomen, probeer ik dit mysterie te ontdekken… hoe kan de Almachtige God die dit hele universum heeft gemaakt, Zichzelf zo klein en kwetsbaar maken, dat Hij Zich toevertrouwd aan een onervaren tienermoeder en aan een gewone timmerman met een minimaal inkomen? Wij kennen het hele verhaal, maar probeer je even in te denken wat voor bijzonder moment dit eigenlijk geweest is in de geschiedenis. God Zelf werd geboren als een kleine baby, Christus Jezus’

Aanbiddingsliederen

Graham Kendrick is bekend om zijn vele aanbiddingsliederen, die in honderden kerken gezongen worden. Maar zijn liederen klinken ook op veel andere manieren in Nederland, en de artiest Graham Kendrick is daardoor is hij waarschijnlijk bekender dan veel mensen weten. Verschillende liederen van hem staan in de bundel Opwekkingsliederen, en de Evangelische Omroep gebruikte jarenlang de muziek van zijn lied ‘Heer, uw licht en uw liefde schijnen’ als openingstune. Bovendien is Graham een van de oprichters van de Mars voor Jezus, die ook in ons land verschillende jaren georganiseerd werd. De afgelopen jaren is hij vooral actief als aanbiddingsleider, schrijver en voor diverse collega’s is hij een mentor en voorbeeld.

Er staan nog twee concerten gepland:

zaterdag 20 december 20.00 uur Sola Fide Veenendaal
zondag 21 december 20.00 uur Breepleinkerk Rotterdam
Kaarten kosten € 17,50 p.s. in de voorverkoop (excl. € 2 reserveringskosten), € 22,00 p.s. aan de zaal en zijn te bestellen via www.events4christ.nl of telefonisch: 0297-237171.

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
19-12-2014
Web: www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies