Flip van der Kolk geeft stokje over aan Frank Swinkels

Frank Swinkels volgt per 1 april 2015 Flip van der Kolk op als directeur van Christal. Swinkels (1969) was de afgelopen zeven jaar directeur van Stichting Vrienden van de Hoop uit Dordrecht. Sinds de start in 2000 heeft Christal zich onder leiding van Van der Kolk ontwikkeld tot een betrouwbaar kwaliteitsbureau en innovatieve partner voor heel veel Nederlandse goede doelen.

Swinkels: “Ik ben blij dat ik samen met de staf en telecedenten verder mag bouwen op dit fundament, om zo Nederlandse goede doelen te blijven helpen bij werken aan een mooiere wereld!”

Frank Swinkels begon zijn loopbaan binnen ING en maakte daar snel carrière. Na elf jaar kreeg hij het verlangen om iets voor Nederlandse goede doelen te betekenen. Hij maakte de overstap naar Stichting Vrienden van de Hoop in Dordrecht. Deze stichting, verbonden aan Stichting de Hoop in Dordrecht, werft financiële middelen voor de projecten waar De Hoop geen overheidsgeld voor krijgt. Op die manier maken ze het mogelijk dat De Hoop kinderen, tieners en volwassenen ondersteunt die kampen met verslavings-, psychische of psychiatrische klachten. Een van de bekendste activiteiten van Vrienden van De Hoop is de Cycle for Hope, dat dit jaar 0,5 miljoen opbracht. In de zeven jaar dat Swinkels leiding gaf aan Vrienden van De Hoop groeide de organisatie van zes naar achttien medewerkers, en van 1,8 mln naar 3,1 mln aan opbrengsten.

Een gedeelde passie voor goede doelen

Van der Kolk (1951) geeft het stokje na vijftien jaar over aan Frank Swinkels. Hij doet dat met dankbaarheid en met veel vertrouwen. “Het maakt mij dankbaar te zien hoe Christal zich in de afgelopen jaren heeft mogen ontwikkelen. Het ging niet altijd even makkelijk. Maar dit bedrijf is een partij geworden die van betekenis is voor de fondsenwerving van veel goede doelen en voor de idealen die zij nastreven”, aldus van der Kolk. “We zijn een stabiele en betrouwbare partner met heel veel verschillende opdrachtgevers.” Van der Kolk en Swinkels hebben een gedeelde passie voor goede doelen en hun maatschappelijke impact. Daarnaast heeft Swinkels veel ervaring. Dit geeft Van der Kolk het vertrouwen dat hij Christal met een gerust hart aan de nieuwe directeur kan overlaten. “Ik ben ervan overtuigd dat Frank de juiste man op de juiste plaats is. Hij is in staat voorop te gaan in de toekomstgerichte strategie die is ontwikkeld en zo Christal de volgende stappen laten zetten die nodig zijn.”

Iets goeds doen voor een ander

Christal ontstond in 2000 door de verzelfstandiging vanuit de Nedag-groep, uitgever van onder andere het Nederlands Dagblad. Al snel legde Van der Kolk de focus op dienstverlening aan goede doelen. Zijn droom was om via de telefoon mensen te stimuleren iets goeds te doen voor een ander en zo de wereld een beetje mooier te maken. En met succes. Christal, met momenteel 130 medewerkers in dienst, is al jaren een bekende naam in de markt met een uitstekende reputatie. Sinds 2011 profileert Christal zich als Huis van Verbinding, als uiting van de ambitie om haar dienstverlening door te ontwikkelen. Als gevolg daarvan kunnen goede doelen tegenwoordig naast bellen ook bij Christal terecht voor telefoontraining, data-analyse en advies en hulp bij behoud van donateurs.

Per 1 januari a.s. neemt Swinkels de aandelen van Christal over. De komende drie maanden zullen zij gebruiken voor onder andere kennisoverdracht en klantenbezoek.

Christal
Christal
20-12-2014
Media
https://www.christal.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies