De zandbak heeft een enorme aantrekkingskracht

Zandkunstenaar Gert van der Vijver speelt met echt zand. Hij strooit zand op een lichtbak in een donkere ruimte en creëert beelden. Een spel van licht en donker. Betoverend. Je verwondert je. ‘Dat is mijn missie, mensen even in die verwondering laten komen.’

Alsof je in een schilderij stapt, zo mooi woont Gert van der Vijver in het noorden van het land. Een oud boerderijtje in een idyllisch landschap met veel groen en bos. Sinds kort is hij met zijn gezin hiernaartoe verhuisd. Hij verwondert zich dagelijks over de pracht van de natuur en geniet van een weldadige rust.

Door de verhuizing staat de lichtbak nog in de schuur, maar straks moet hij weer – letterlijk – ‘aan de bak’. Intensief oefenen voor voorstellingen over de hele wereld. De ene week treedt hij op in de plaatselijke kerk en een week later bij een multinational in Japan. Gisteren voor de premier, morgen voor een artiest en overmorgen voor gehandicapten.

,,God brengt mij op plaatsen waar ik moet zijn en werkt door mij heen. Ook zonder woorden wil God zijn liefde laten zien. Daarom wil ik mensen ontroeren, hun hart raken en ze voor God winnen. Ik bid altijd voordat ik het podium opga. Een soort inademen van zijn Geest en uitademen van de acceptatie dat hij zijn werk gaat doen. Daar hoef ik niet aan te twijfelen. Ik heb zelfs meegemaakt dat een autistisch meisje weer is gaan praten door wat ze zag!”

Lees het hele interview op de website van Elisabeth Magazine. Naar aanleiding van het boek Kerst met de Zandtovenaar.

Jongbloed
© Henk-Jan Oudenampsen
29-12-2014
Evangelisatie
https://www.jongbloed.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies