EO verzorgt uitzending kerkdienst van gebedsweek

“Dorst?” is dit jaar het thema van de ‘Week van Gebed’ voor de eenheid van christenen. Deze gebedsweek wordt van 18 tot en met 25 januari overal ter wereld gehouden. In het kader van de Week van Gebed zendt de EO op zondagochtend 18 januari 2015 een kerkdienst uit, die om 10.00 uur te zien is op NPO 2. De opname van de kerkdienst vindt plaats op zondag 11 januari 2015 in de Noorderkerk in Amsterdam.

Aan de kerkdienst, die wordt opgenomen in het hart van de Jordaan, werken verschillende mensen mee. Zo leidt ds. Paul Visser de preek en verzorgt de christelijke band Sela de muziek.

Levend water

Dit jaar staat tijdens de Week van Gebed het verhaal van de Samaritaanse vrouw uit Johannes 4 centraal. Bij de waterput in Sichar maakt zij kennis met Jezus en voert ze het belangrijkste gesprek van haar leven. Tijdens de gebedsweek wordt de tekst uit het Bijbelboek Johannes uitvoerig bestudeerd. Doel is om mensen uit te dagen om voor het eerst of opnieuw na te denken over actief geestelijk leven.

Wereldwijd

De Week van Gebed voor de eenheid van christenen wordt ieder jaar in januari georganiseerd in landen over de hele wereld. Kerken en groepen van christenen kunnen plaatselijk meedoen met het initiatief. De Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken verzorgen de materialen, waaronder gebedsboekjes met meditatie- en gebedspunten voor volwassenen, tieners en kinderen. Dit jaar waren de kerken in Brazilië verantwoordelijk voor de teksten, die vervolgens in het Nederlands zijn vertaald en bewerkt.

Kerkdienst

In het kader van de Week van Gebed wordt op zondag 18 januari 2015 een kerkdienst uitgezonden. Deze dienst is om 10.00 uur te zien bij de EO op NPO 2. De opname vindt plaats op zondag 11 januari 2015 in de Noorderkerk in Amsterdam. Toegang tot deze bijzondere kerkdienst is gratis. Iedereen is van harte welkom om de dienst bij te wonen.

Evangelische Omroep
© Henk-Jan Oudenampsen
30-12-2014
Kerk
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies