Kinderopvang in Guatemala biedt hoop voor de toekomst

Wat startte als een droom in 2013 is nu een dagopvang voor meer dan 35 kinderen die in grote armoede leven. Drie keer per week nodigt Operatie Mobilisatie Guatemala de kinderen uit voor onder meer ontbijt en lunch. Omdat ondervoeding een veel voorkomend probleem is in de gemeenschap zijn deze maaltijden belangrijk, omdat ze alles bevatten wat een kind normaal gesproken nodig heeft tijdens het opgroeien.

‘Project Rescue’ biedt ze echter meer dan alleen voeding… De meeste kinderen waar het team mee werkt gaan na het ontbijt een ochtend naar school en komen daarna terug voor de lunch. Na hun maaltijd moeten ze zelf de afwas doen, hun handen wassen en hun tanden poetsen. Zo wordt ze geleerd hoe ze om moeten gaan met hun persoonlijke hygiëne en hoe ze hun omgeving schoon kunnen houden.

Creatief Bijbels onderwijs

De zendingswerkers ontwikkelen ook creatieve lessen voor de kinderen. Om ze te onderwijzen op een manier die ze begrijpen, worden de kinderen op leeftijd ingedeeld in groepen. Terwijl de jongste kinderen verschillende verhalen uit de Bijbel te horen krijgen en daarna hun gezichten worden beschilderd in hetzelfde thema, wordt er met de oudere kinderen gesproken over meer gecompliceerde en diepgaande boodschappen uit de Bijbel.

Studiebegeleiding & vrije tijd

Omdat OM Guatemala graag ziet dat de kinderen afstuderen en uiteindelijk een carrière starten, is begeleiding een ontzettend belangrijk onderdeel van deze bediening. Veel kinderen maken hun school niet af, gaan niet door met studeren na de basisschool of blijven zo vaak zitten dat ze in een klas zitten met kinderen die vier jaar jonger zijn. De vrijwilligers proberen de kinderen te motiveren om hun studie af te ronden en helpen bij het huiswerk en het studeren.

Natuurlijk is er ook veel vrije tijd bij de kinderopvang die de kinderen gebruiken om te spelen, te schilderen of gewoon rond te rennen. Het geeft de zendingswerkers veel voldoening om de kinderen vrolijk en lachend bezig te zien. “Die lachende gezichten zijn de beloning voor het harde werk en de korte nachten,” vertelt teamlid Nathan Schmutz. “In Mattheus 25:34-40 staat geschreven dat wat we ook doen voor de onaanzienlijksten, gedaan is voor de Heer. Dat is onze motivatie om deze kinderen alles wat nodig is te blijven geven, zodat ze blijven lachen en gelukkig zijn dankzij God.”

Bid voor het kinderwerk in Guatemala

Dit werk kan niet zonder het gebed. Wilt u bidden voor de kinderen die worden opgevangen, dat ze door het werk van OM God mogen ontmoeten en daardoor gemotiveerd raken om hun studie af te ronden en zich klaar te maken voor hun toekomst. Bid ook voor de medewerkers dat ze de kinderen, die in grote armoede leven, op de juiste manier kunnen benaderen.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
05-01-2015
Hulpverlening
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies