Familiestichting doneert 3 miljoen voor kansarme jongeren in Benin

De MarèJan Foundation heeft een samenwerkingscontract met hulporganisatie Woord en Daad getekend. In 10 jaar tijd zal 3 miljoen worden geïnvesteerd in een project voor kansarme jongeren in Benin.

De MarèJan Foundation is een private stichting, en heeft door de jaren heen een groot familiekapitaal opgebouwd. De stichting heeft als doel om kansarme jongeren in ontwikkelingslanden een goed toekomstperspectief te bieden in samenwerking met deskundige en professionele partijen ter plaatse. De donatie zal voor een periode van tien jaar een project in het district Sinendé in Benin (West-Afrika) steunen.

Het project wordt uitgevoerd door Woord en Daad in samenwerking met partner DEDRAS. Daarbij zal de MarèJan Foundation actief worden betrokken. Het project richt zich met name op (vak)onderwijs en tevens op landbouwontwikkeling, arbeidsbemiddeling en bedrijfsontwikkeling.

Uiteindelijk zullen minimaal 35.000 mensen profiteren van het project. In totaal krijgen 5000 kinderen op 20 scholen voor lager en middelbaar onderwijs beter onderwijs en 4000 jongeren een praktische landbouwtraining. Zij krijgen ook bemiddeling bij het vinden van een baan.

Het tweede doel van het project is om 500 lokale bedrijfjes op te starten en 2000 nieuwe banen te creëren.

Dat MarèJan voor Woord en Daad heeft gekozen betekent volgens Wim Hasselman van Woord en Daad een blijk van vertrouwen in de organisatie. “We zijn blij met deze donatie omdat we door deze steun enorm veel kansarme mensen perspectief kunnen bieden op een zelfstandig bestaan. Dit project zal in een geheel nieuw gebied worden opgestart. Voor de lokale bewoners is deze samenwerking dus van veel betekenis.”

Woord en Daad
Woord en Daad
05-01-2015
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies