Herstel schade sneeuwval in vluchtelingenkampen Libanon

De situatie van de Syrische vluchtelingen wordt steeds nijpender. Medair deelt noodpakketten uit aan gezinnen, waarmee ze hun tenten kunnen repareren. Door de zware sneeuwval zijn de tenten beschadigd.

Door de sneeuwstorm die eerder deze week begon, is de Bekavallei ontoegankelijk geworden. Daar proberen honderdduizenden Syrische vluchtelingen de strenge winter te trotseren.

Medair heeft de noden onderzocht van de vluchtelingen in de kampementen in de buurt van Zahlé in de Beka. De noodhulporganisatie stelde vast dat in de meeste kampementen de tenten van binnen nat worden door overstroming of lekkage. Medair distribueert zeil en hout waarmee de beschadigde onderkomens gerepareerd kunnen worden en dekens om de mensen warm te houden.

Ahmad Salloum, leider van het distributieteam van Medair, vertelt: “De situatie in de Beka is heel slecht. Sommige tenten zijn ingestort en we zien waterschade door de sneeuw die op de tenten gevallen is of door water dat uit de bodem omhoog komt. Als je in de kampjes komt en ziet hoe de mensen daar leven, dan springen de tranen je in de ogen. De vluchtelingen raken steeds verder in paniek omdat hun onderkomens kapot gaan door het weer. Ze zijn steeds kwetsbaarder en iedereen heeft hulp nodig. De sneeuw komt tot je knieën en veel ouders hebben niet eens sokken voor hun kinderen.

“We kunnen door de sneeuw de kampjes niet bereiken met vrachtwagens, daarom gaan we met terreinwagens naar de meest kwetsbare mensen toe om dekens uit te delen. Dit is de beste hulp die we nu kunnen geven gezien de beperkte bereikbaarheid. We doen ons best om zo veel mogelijk mensen te helpen met de beperkte middelen die we hebben. Voor nu proberen we de vluchtelingen warm te houden.”

Zodra vrachtwagens kunnen gaan rijden, gaat Medair ook noodpakketten voor overstromingen uitdelen aan de gevluchte families.

Medair is in 2012 in actie gekomen vanwege de Syrische crisis en heeft meer dan 100.000 mensen in Jordanië en Libanon levensreddende hulp gegeven.

Janneke de Kruijf – Medair
Medair
09-01-2015
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies