Recordpoging kledinginzamelactie tijdens de Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs bestaat 70 jaar en viert daarom feest samen met Zending over Grenzen. Zending over Grenzen is namelijk gevraagd een ludieke actie te verzorgen: de grootste kledinginzameling van Nederland. De inzamelactie zal plaatsvinden in de week van 21 februari t/m 1 maart tijdens de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam.

De relatie tussen de Huishoudbeurs en Zending over Grenzen bestaat al enige jaren. De restanten die voorheen na afloop van de beurs werden weggegooid, mocht Zending over Grenzen in de afgelopen twee jaar ophalen. Dit jaar heeft het grootste vrouwenevenement van Nederland een extra feestelijk tintje vanwege het 70-jarig jubileum.

Onder het motto van ‘volle tassen heen, volle tassen terug’ kunnen alle 240.000 bezoekers ‘oude’ kleding inleveren bij de grote stand van Zending over Grenzen op het voorterrein van het RAI complex. Een deel van deze kleding gaat na afloop naar de projecten in Oost-Europa en een deel wordt verkocht aan andere hulporganisaties zodat het ook bij hulpbehoevende mensen in andere delen van de wereld (inclusief Nederland) terecht komt. De opbrengst van de verkochte kleding gaat naar vakopleidingen voor Oost-Europese jongeren.

Recordpoging

Het hoogtepunt van de actie is op vrijdag 27 februari als wordt geprobeerd om binnen 24 uur het wereldrecord van het ‘Guinness Book of Records’ te verbreken. Dit is momenteel in handen van de hulporganisatie Qatar Charity met ongeveer 30.000 kg. Het startsein zal ‘s morgens worden gegeven. Daarna zal vierentwintig uur achter elkaar kleding in ontvangst worden genomen en het geheel zal worden vastgelegd op camera als bewijsmateriaal voor het ‘Guinness Book of Records’.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
12-01-2015
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies