Overstromingen in het oosten van Sri Lanka

Na een lange periode van droogte worden de Sri Lankanen in het Noorden en Oosten nu getroffen door zware regens die al aanhouden vanaf 19 december 2014. Naast persoonlijke drama’s, is de materiële schade immens.

In het zwaarst getroffen district, Batticaloa, zijn 421.000 mensen slachtoffer van overstromingen en zijn 40.000 mensen geëvacueerd naar veilige plekken. In totaal zijn meer dan 650.000 mensen in het noorden en oosten van Sri Lanka slachtoffer van de heftige regenval.

Door de overstromingen zijn waterbronnen vervuild geraakt. Dit is een van de grootste problemen, ook nadat het waterpeil zal zijn gezakt. ZOA Sri Lanka wil daarom duizend waterputten schoonmaken – en meer, indien mogelijk. Ook willen we boeren ondersteunen bij het herstel van hun huizen, en leerlingen met het vervangen van hun studiematerialen.

Op dit moment helpt ZOA de overheid bij het transporteren van o.a. voedsel en drinkwater met tractoren en boten naar afgelegen gebieden. In een opvangkamp voor ontheemden delen wij zeilen uit als beschutting tegen de regen.

Met tankwagens distribueren we schoon drinkwater. We hebben een waterzuiveringsinstallatie geïnstalleerd, waarmee per dag 10.000 liter schoon water wordt opgeleverd. Om nog meer wateroverlast te voorkomen, verstevigen we waterreservoirs met zandzakken.

ZOA
ZOA
12-01-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies