Minder tienerzwangerschappen dankzij schooltassen

In Zimbabwe was er niets geks aan als je voor je 16e zwanger raakte. Daarom zette World Vision samen met de schooldirectie van de middelbare scholen een voorlichtingscampagne op. Zo deelden we honderd schooltassen uit met de tekst: ‘Prevent before you act, prevent HIV infection, prevent unwanted pregnancy’…

In ons project in Zimbabwe (Sansukwe) worden nog teveel meisjes op jonge leeftijd moeder. Dit verandert hun leven voorgoed. Ze moeten stoppen met school, hebben veel minder mogelijkheden om zich te ontplooien en lopen een groot risico om in de spiraal van armoede te blijven steken.

Op zes middelbare scholen deelden we tassen uit met de tekst: “Denk na voordat je handelt, voorkom hiv en voorkom een ongewenste zwangerschap”. Met de voorlichtingscampagne stimuleren we jongeren om hun seksuele gedrag te veranderen, zodat het aantal tienerzwangerschappen afneemt.

Figamani (foto) zit op de Khalanyoni High School en is erg blij met de tassen. “Ik wil World Vision bedanken dat ze onze school deze tassen hebben gegeven. De tekst op de tassen vraagt de aandacht en zorgt voor toenemend bewustzijn.” Ook de docenten zijn enthousiast, vertelt ze. “Ze hopen dat de boodschap op de schooltassen de jongeren aanmoedigen tot een positieve mentaliteit, die bijdraagt aan het terugdringen van tienerzwangerschappen en dus ook van schooluitval.”

En er is nog iets waar ze blij mee is. “Ik ben ook opgetogen over het feit dat deze schooltassen niet alleen aan meisjes, maar ook aan jongens worden uitgedeeld. Dit vergroot de betrokkenheid bij zowel jongens als meisjes en moedigt ze aan om te vechten tegen ongewenste zwangerschappen, hiv/aids en soa’s”, zegt Figamani met een brede glimlach op haar gezicht.

World Vision
World Vision
13-01-2015
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies