Syrische vluchtelingen geconfronteerd met strenge winter

VIDEO – Miljoenen kinderen en families zijn ontheemd door de Syrische crisis en leven onder zware omstandigheden. De strenge winter verergert de omstandigheden van de toch al zo kwetsbare vluchtelingen. Zo eiste een sneeuwstorm al meerdere levens.

De video is opgenomen in de Libanese Bekaa-vallei, waar gevluchte gezinnen zichzelf moeten beschermen tegen de kou. Ze wonen in tenten of in half afgebroken gebouwen.

Winter in Syrie”We waren in de tent, toen deze instortte door de sneeuw. Met mijn moeder, broer en twee zussen renden we naar onze buren, omdat het hard sneeuwde. We gingen naast de kachel zitten om onze kleren te drogen, want we hadden geen droge kleren.” – Mohammad (12 jaar)

World Vision helpt de vluchtelingen om de winter te overleven door dekens, winterkleding, plastic zeilen, matrassen en gaskachels te verspreiden.

Ook al is een deel van hun tent kapot, Kaysar (1) en Maysara (3) zitten warm naast de kachel, die World Vision aan hen gegeven heeft. Hun moeder Leila is er dankbaar voor: “Als we deze niet hadden, waren we dood gevroren. De kachel is onze enige verwarming voor mij en mijn kinderen. Maar ik ben wel bang dat het het hout dat we hebben niet genoeg is om de winter te overleven.”

De Syrische kinderen zijn ontzettend kwetsbaar. We willen hen de winter doorhelpen, maar dat kan niet zonder uw steun! Helpt u deze kinderen de winter door?

World Vision
World Vision
13-01-2015
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies