Presentator Carla van Weelie neemt afscheid van de EO

Presentator Carla van Weelie neemt helaas afscheid van de EO. Dat zijn de omroep en Van Weelie na gesprekken overeengekomen. Van Weelie is in augustus 2003 in dienst gekomen van de EO en heeft als programmamanager en presentator verschillende televisie-projecten aangestuurd en gepresenteerd. Zij is momenteel gezicht binnen EO Metterdaad. Vanaf 1 april 2015 treedt zij uit dienst. De EO is haar dankbaar voor haar werk en inzet.

Als reden voor haar vertrek als presentator geeft de EO aan binnen EO Metterdaad een andere koers te varen: de omroep wil binnen dit programma met meerdere EO-gezichten werken waarvoor geldt dat die ook actief zijn binnen andere programma’s en initiatieven van de omroep. De EO wil daarmee een gevarieerder en breder publiek aanspreken. Belangrijk met het oog op de voortgang van de fondsenwerving en het bereiken van verschillende doelgroepen.

Van Weelie is echter al een langere tijd uitsluitend binnen EO Metterdaad te zien. Dat komt niet overeen met het streven om juist presentatoren in te zetten die meer programma’s presenteren. Daarom is er voor Van Weelie geen ruimte om als presentator aan te blijven.

Na verder gesprek zijn de EO en Carla tot het inzicht gekomen dat er binnen de EO geen passend perspectief is voor haar. Daaruit vloeit voort dat zij nu de EO zal verlaten. De EO is haar erkentelijk voor haar vele jaren inzet en wenst haar een goede toekomst.

Over Carla

Carla wordt geboren op 8 april 1960 in Indonesië, Nieuw Guinea. Terug in Nederland haalt ze haar havo-diploma en gaat naar de Sociale Academie. Later volgt ze een opleiding ‘Staf en Management’.

Samen met haar man werkt ze jarenlang in een crisiscentrum/leefgemeenschap voor mensen met psychische problemen. Na ruim tien jaar kiezen ze, in het belang van hun drie kinderen, voor een koerswijziging. Carla werkt achtereenvolgens als projectleider voor langdurig werklozen bij de ‘Arbeidsvoorziening Friesland’, als trainer en adviseur bij het SBI, en later als leidinggevende sectormanager bij hetzelfde bedrijf.



EO

In 2003 komt Carla bij de EO terecht. Tot en met 2005 presenteert ze het medische programma ‘Na de diagnose’. In dit programma gaat ze het gesprek aan met mensen over medische en maatschappelijke dilemma’s. In dezelfde periode begint ‘Schatjes’, een programma waarin Carla in samenwerking met een psycholoog families helpt om hun gezinssituatie te verbeteren. Het zeer gewaardeerde programma heeft diverse varianten gekregen. In 2005 presenteert Carla het programma ‘Zo kan het ook’, een vervolg op ‘Na de diagnose’.

Programma’s

In de jaren daarna presenteert Carla programma’s als ‘De Huwelijksreis’ en ‘In voor- en tegenspoed’. In dit laatste programma doen echtparen die de scheidingspapieren al op tafel hebben liggen een laatste poging hun huwelijk te redden. Ook presenteert Carla twee seizoenen van ‘Onverwacht bezoek’, waarin ze langsgaat bij mensen die Nederland om verschillende redenen hebben verlaten. Als verrassing regelt Carla dat één van hen bij de emigrant op bezoek komt. 



EO-Metterdaad

De laatste jaren is Carla te zien in ‘Nederland Helpt’, een fondsenwervend programma van EO Metterdaad. Voor dit programma bezoekt zij hulpverleningsprojecten in diverse derdewereldlanden, doet verslag van vaak schokkende situaties en zoekt uit hoe giften besteed (kunnen) worden. Per jaar haalt dit EO-programma meer dan vier miljoen euro op voor goede doelen. Dit programma maakt nu onderdeel uit van ‘Geloof & ‘n hoop Liefde’.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
14-01-2015
Media
https://www.eo.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies