4M Event: Mannen in aanraking brengen met God

Het 4M Event (van de 4e Musketier) dat zaterdag 17 januari in de IJsselhallen in Zwolle werd gehouden, trok ruim 6000 mannen en hun tienerzonen. De dag duurde van 10.30 tot 22.00 uur. Meer dan 10 uur vol inspiratie, avontuur en verrassing!

Er waren drie plenaire blokken waarin duizenden mannen tegelijk genoten van optredens van Newworldson, Trinity en Andre van Zyl, van 4M-sprekers en heel veel special acts. Daarnaast waren er afzonderlijke tracks speciaal voor tieners (12 t/m 17 jaar), voor senior-mannnen (‘Hoe doe je de herfst van je leven goed’), voor ondernemers en zelfstandige professionals, en inspiratietracks over gerechtigheid en man-zijn naar Gods hart.

G-Kracht

Het Event had als thema G-Kracht. Met deze term wordt normaal het gevoel van een achtbaan bedoeld: door een verrassende versnelling wordt de kracht die je ervaart plotseling stukken groter dan de normale, alledaagse zwaartekracht. Je hebt het gevoel dat je in je stoel wordt gedrukt.

G-kracht is voor ons ook het effect van Gods kracht in je leven. Het is de kracht die je optilt boven het alledaagse. Het is de verrassende kracht van genade. Het is de opstandingskracht van Jezus die leven geeft. We hebben Gods Geest nodig om onze plek in te nemen in ons Gezin, in onze Gemeente en in de strijd voor Gerechtigheid. Daarnaast is het ook de kracht van generaties: een dag beleven als mannen, zonen, vaders en grootvaders.

Bouwen aan sterke gezinnen

Christelijknieuws.nl sprak met Wim Hoddenbagh, de nieuwe directeur van mannenorganisatie de 4e Musketier: ‘We willen bouwen aan sterke gezinnen in Nederland, gemeenten die uitreiken naar de samenleving en mannen die echt een hart krijgen voor gerechtigheid. We willen hulp geven aan zwakken in de samenleving, zowel in Nederland als wereldwijd, om hen heen staan en hen helpen, daar waar we kunnen. Dat is ons hoger doel met de 4de Musketier.’

Karakterweekenden

Hoddenbagh vervolgt: ‘Een groot deel van de mannen die hier vandaag zijn, heeft verder weinig met de 4e Musketier; zij gaan niet naar een karakterweekend en zijn niet verbonden met onze activiteiten. Dat is helemaal niet erg, want we willen graag mensen in aanraking brengen met God. Maar we geloven wel dat de karakterweekenden echt een heel krachtig middel zijn daarvoor en dat de Muskathlons een heel mooie manier is om te leren strijden voor gerechtigheid. Ons doel is niet om allemaal mannen in vliegtuigen te laten stappen naar Schotland of Noorwegen… ons doel is mannen wakker maken voor God en ze warm maken voor gerechtigheid. Mannen kunnen kiezen voor een karakterweekend, maar ze kunnen ook gewoon thuis in hun eigen omgeving aan de slag gaan.

Omkeren

We hebben niks aan mannen die allerlei activiteiten volgen, maar thuis niet hun mannetje staan. Want dat is nu juist kenmerkend voor ons mannen, dat we heel hard lopen voor onze baas en voor ons werk en overal ons mannetje staan, en dan kom je thuis, na een hele dag jakkeren, en je zet de televisie aan en je bent niks meer waard. Wij willen dat omkeren, dat mannen eerst Gods koninkrijk gaan zoeken en Zijn gerechtigheid, en dat we gaan voor God, Gezin, Gemeente en Gerechtigheid.

Het leuke van de karakterweekenden is dat je 72 uur met een groep optrekt en vaak na afloop tot de ontdekking komt dat je geen idee hebt wat voor werk de anderen doen of andere bijzaken. Het gaat in zo’n weekend echt om de dingen die van waarde zijn. De rest valt weg, het is echt de kern ontdaan van alle versierselen. We willen gaan naar de kern.’

Meer activiteiten

Mannenbeweging de 4e Musketier biedt voortaan meer en vaker activiteiten aan in Nederland. Zoals coaching, maandelijkse kampvuuravonden en verdiepingsdagen via Route4. De organisatie zet daarmee een vervolgtraject in voor de duizenden mannen die geïnspireerd raken door bijvoorbeeld het jaarlijkse Event, een Karakterweekend of de Muskathlon. Route4 is bedoeld om hen regelmatig stil te zetten en te gaan voor de vier G’s: God, Gezin, Gemeente en Gerechtigheid.

Redactie christelijknieuws
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
17-01-2015
Web: www.de4emusketier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies