Hongaarse voorgangers volgen Nederlandse catecheselessen

Hongaarse voorgangers en ouderlingen volgen volgende week (maandag 26 t/m woensdag 28 januari 2015) catecheselessen in verschillende hervormde gemeenten in Nederland. De bedoeling is dat ze kennis maken met het catechesemateriaal dat in Nederland wordt gebruikt.

De bezoeken zijn onderdeel van de besprekingen met stichting Hulp Oost-Europa om te komen tot de ontwikkeling van een Hongaarse cathechesemethode. Op dit moment is er geen methode voor gemeenten in Hongarije en de Hongaarstalige gebieden beschikbaar.

Enkele predikanten in Hongarije hebben in het verleden pogingen gedaan om lessen voor hun eigen catechisanten te ontwikkelen, maar daar is het bij gebleven. In de gesprekken heeft stichting Hulp Oost-Europa geconstateerd en geconcludeerd dat er behoefte is aan een catechesemethode.

De methode gaat stichting Hulp Oost-Europa niet zelf ontwikkelen. De stichting Hulp wil het gesprek in Hongarije en Hongaarstalige gebieden op gang brengen en stelt daar ook geld voor beschikbaar. Onderdeel van deze besprekingen is de kennismaking met catechesemethodes in Nederland.

Eind dit jaar of begin volgend jaar wil stichting Hulp Oost-Europa een conferentie organiseren in Hongarije om verder door te praten over de ontwikkeling van een catechesemethode in de Hongaarse context. De voorgangers en ouderlingen die volgende week naar Nederland komen, zullen tijdens deze conferentie hun ervaringen delen.

Adré Lichtendonk
© Henk-Jan Oudenampsen
19-01-2015
Kerk
https://www.hulpoosteuropa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies