Medair-directeur Jim Ingram nu bestuurslid van Swiss Solidarity

Swiss Solidarity is een stichting die fondsen inzamelt ter ondersteuning van noodhulpprojecten. Swiss Solidarity heeft Zwitserse noodhulporganisaties als uitvoerende partners. Ook is er een samenwerking met de Zwitserse omroeporganisatie SSR, die zorgt voor ondersteuning door de publieke radio- en televisiezenders.

“Het is een eer gekozen te worden tot bestuurslid van Swiss Solidarity en daar een bijdrage te kunnen leveren,” zegt Jim Ingram. “Ik wil graag betrokken zijn bij het werk van de organisatie. Mijn ervaring als directeur van een noodhulporganisatie kan ik gebruiken om op dit strategische niveau dienstbaar te zijn. Ik bewonder de gezamenlijke visie van Zwitserse media, Zwitserse noodhulporganisaties en de Zwitserse bevolking om wereldwijd een grote humanitaire impact te hebben. Ook de missie van Swiss Solidarity om te zorgen voor kwetsbare mensen en het belang dat men hecht aan ruimhartigheid en recht spreken me heel sterk aan.”

Voorzitter Ladina Hemgartner (SSR/RTR) en vicevoorzitter François Besençon (SSR) zijn op 1 januari 2015 aangetreden naast vier andere vertegenwoordigers van de Zwitserse nationale omroep SSR: Andrea Hemmi (SRF), Stefania Verzasconi (RSI), Manon Romerio (RTS) en Jürg Schäffler (SSR).

Eind vorig jaar heeft het bestuur zes vertegenwoordigers van Zwitserse noodhulporganisaties aangetrokken: Hugo Fasel (Caritas Zwitserland), Markus Mader (Zwitserse Rode Kruis), Vito Angelillo (Terre des Hommes), Petra Schroeter (Handicap International), Jim Ingram (Medair) en Gilles Carbonnier (voorzitter van het Geneva Centre for Education and Research in Humanitarian Action (CERAH)). De voorzitter van de Zwitserse projectcommissie Göpf Berwerger is adviseur en Hans-Peter Lenz van het Zwitserse Bureau voor Ontwikkeling en Samenwerking (SDC) is waarnemer.

Tony Burgener is sinds 2012 directeur van Swiss Solidarity . In het managementteam zitten Catherine Baud-Lavigne (plaatsvervangend directeur/hoofd financiën en administratie), Ernst Lüber (hoofd projecten) en Priska Spörri (manager public en partner relations).

Medair – Andrew Robinson
20-01-2015
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies