Leerlingen Greijdanus bleven nacht wakker voor het goede doel

De 400 brugklasleerlingen op het Greijdanus Zwolle zijn moe, maar voldaan. Afgelopen nacht bleven ze de hele nacht wakker voor het goede doel. Ze lieten zich sponsoren voor het werk van Red een Kind in Oeganda.

Een nacht lang lessen volgen. Dat is geen kleinigheid. Vierhonderd leerlingen van het Greijdanus in Zwolle hielden het vol en haalden daarmee een overweldigend bedrag binnen voor Oeganda: € 37.941,45. De sfeer tijdens de nacht was uitstekend. De leerlingen volgden allerlei lessen en workshops en bleven de laatste uurtjes in de ochtend wakker met sport en spel. Via Skype werd verbinding gelegd met jongeren op een school in Kolir die onderdeel uitmaken van het project waarvoor werd gespaard.

Red een Kind mag de opbrengst gebruiken voor het gebied Bukadea. In dit plattelandsgebied wonen veel gezinnen die afhankelijk zijn van de landbouw. Via zelfhulpgroepen helpt Red een Kind deze gezinnen om meer inkomsten te krijgen, zodat er geld komt voor onderwijs, gezondheidszorg en andere basisvoorzieningen. Een deel van de opbrengst wordt ook gebruikt om computertrainingen te geven aan jongeren van de school in Kolir en hun omgeving. De computers zelf werden al met een deel van de opbrengst van eerdere lesmarathons bij elkaar gespaard.

Red een Kind
Greijdanus Zwolle
20-01-2015
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies