Edukans Werelddocent: werken aan beter onderwijs

VIDEO – Edukans Werelddocent: Je gaat als leraar naar een ontwikkelingsland, waar je samenwerkt met lokale collega’s. Zo draag je als Edukans Werelddocent bij aan beter onderwijs voor kansarme kinderen. Tegelijk doe je een onvergetelijke ervaring op en verbeter je competenties.

Edukans Werelddocent is een internationaliserings programma voor onderwijsprofessionals in Nederland. Je gaat naar een ontwikkelingsland en ontdekt alle ins en outs van het lokale onderwijs. Het doel is om zowel het onderwijs in ontwikkelingslanden als in Nederland te verrijken. De kwaliteit van het onderwijs in de ontwikkelingslanden neemt toe terwijl het onderwijs in Nederland internationaliseert.

Het internationaliserings programma is voor alle Nederlandse onderwijsprofessionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. De docenten uit de ontwikkelingslanden bepalen de thema’s waar ze samen met de Nederlandse collega’s aan willen werken. De vraag van de lokale school is doorslaggevend bij het selecteren van de juiste Werelddocenten. Er moet een goede match zijn tussen de Nederlandse en de lokale onderwijsprofessional. De ideale Werelddocent is flexibel, heeft coachende kwaliteiten en is communicatief en intercultureel sterk.

Het mes snijdt aan twee kanten. Je geeft les aan collega’s. Tegelijk werk je aan je eigen competenties. Die kun je straks inzetten in Nederland. Samenwerken, reflecteren, pedagogische en didactische ontwikkeling, omgaan met verschillen. Kortom: een confrontatie met jezelf én een heel nieuwe kennismaking met je vak.

Edukans

22-01-2015
Onderwijs
https://www.edukans.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies