Moet Nederland de grenzen sluiten voor vluchtelingen?

In een speciale aflevering van discussieprogramma Arena staat het vluchtelingenbeleid centraal. Naar aanleiding van het veelbesproken tv-programma ‘Rot op naar je eigen land’ gaan politicus Joram van Klaveren (voorheen PVV, nu VoorNederland), historicus Arend Jan Boekestijn, politica Sharon Gesthuizen (SP), presentator Dennis van der Geest en de deelnemers aan ‘Rot op naar je eigen land’ in discussie over de stelling: ‘Nederland moet zijn grenzen sluiten voor vluchtelingen’.

Het debat is de afsluiting van de serie ‘Rot op naar je eigen land’ waarin zes Nederlanders met een uitgesproken mening over het vluchtelingenvraagstuk werden ondergedompeld in het leven van een vluchteling. Onder leiding van Dennis van der Geest vertrokken ze van Nederland naar het Midden-Oosten, een reis die duizenden vluchtelingen de afgelopen maanden – in omgekeerde volgorde – hebben gemaakt.

Grenzen open of allemaal oprotten?

Jaarlijks komen ongeveer twintigduizend vluchtelingen naar Nederland. Lang niet alle vluchtelingen die in ons land onderdak zoeken, krijgen een verblijfsvergunning. Toch vinden veel Nederlanders dat we teveel vluchtelingen opvangen. Moeten we daarom onze grenzen sluiten? Of moeten we juist ruimhartiger zijn door meer vluchtelingen een veilige plek te bieden?

Deelnemers

Bij het grote ‘Rot op’ slotdebat zijn alle deelnemers van de vluchtelingenreis aanwezig: thuishulp Sandra, communicatiespecialist Rick, de werkloze heftruckchauffeur Martin, huisvrouw Willeke, student Nederlands Fareeda en student politicologie Yernaz.

Over Arena

Arena is een discussieprogramma over actuele maatschappelijke onderwerpen. Onder leiding van Tijs van den Brink gaan betrokkenen, ervaringsdeskundigen en verantwoordelijken het gesprek aan. De kijker kan via het tweede scherm en Twitter meepraten.

Het Grote ‘Rot op’ slotdebat’ van Arena is op zaterdag 24 januari om 21.10 uur te zien op NPO 2.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
22-01-2015
Media
https://www.eo.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies