Afrikaanse landen getroffen door overstromingen

In het zuiden van Afrika hebben een aantal landen te kampen met hevige overstromingen. Zowel in Malawi, Mozambique en Madagascar zijn de gevolgen enorm. Mensen hebben huis en haard verlaten en hebben dringend hulp nodig. Operatie Mobilisatie Nederland wil deze hulp bieden aan de teams ter plaatse – met jouw steun door gebed of een financiële bijdrage.

Malawi

Het OM team zit in Ntaja, waar 160 mm regen is gevallen in 3 dagen. Toiletten en keukens in de gemeenschap zijn ingestort. Veel huizen die van aarde waren gebouwd zijn ook ingestort, waaronder een aantal huizen van teamleden. Het team gaat zich richten op het uitdelen van zakken maïs en dekens aan families in nood. Daarnaast zetten ze tijdelijke hutten op en bouwen ze kleine huizen van steen en ijzeren platen om de getroffenen op te vangen. Wil je het werk van OM in Malawi in gebed brengen? Bid ook voor de slachtoffers van de overstroming dat ze snel hulp mogen ontvangen.

Mozambique

Ook Mozambique is getroffen door overstromingen. Al de woningen die aan de rivieren grensden zijn weggevaagd. Meer dan 15.000 families zitten zonder onderdak, voedsel, kleren en andere goederen. De toegangsweg is geblokkeerd en de electriciteit is uitgevallen, omdat 10 energiestations zijn getroffen. Ook de telefoons, het internet en andere communicatiemiddelen zijn offline. We vragen gebed voor de slachtoffers en voor de hulpverlening die nog op gang moet komen. Bid voor wijsheid, inzicht en voldoende middelen om de juiste hulp te kunnen bieden.

Madagascar

Madagascar is getroffen door de tropische storm Chezda, waardoor 14 mensen zijn omgekomen en 120.000 mensen dakloos zijn geraakt. De meeste doden zijn het resultaat van aardverschuivingen door de hevige regenval en het instorten van huizen. Veel boeren hebben hun oogst verloren. De regering heeft tijdelijke opvang geregeld in scholen en andere publieke gebouwen. Het team van OM is zich aan het verzamelen en wil samen met lokale kerken gaan zoeken naar de beste manier om op deze ramp te reageren en hulp te bieden waar dat mogelijk is. Wil je deze werkzaamheden opdragen aan God?

Steun de hulpverlening

OM Nederland steunt de teams in de getroffen gebieden vanuit ons hulpverleningsfonds. Ook jouw bijdrage is van harte welkom. Maak een gift over naar NL13 RABO0114 2329 38 of doneer eenvoudig online. Vermeld bij uw gift ‘Overstromingen Afrika’.

Operatie Mobilisatie
© Henk-Jan Oudenampsen
22-01-2015
Hulpverlening
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies