Jan Peter Balkenende over duurzaamheid op bijeenkomst IFES

Op 12 februari organiseert IFES voor ondernemers en aangesloten studenten haar jaarlijkse ondernemersbijeenkomst onder leiding van Jan Peter Balkenende. Hij zal zijn visie op duurzaam ondernemen uiteenzetten. In een aansluitend groepsgesprek tussen ondernemers en studenten wordt er nagedacht hoe we als christenen in de praktijk duurzaamheid kunnen toepassen.

Het is de tweede keer dat IFES-Nederland ondernemers en studenten via een ondernemersbijeenkomst met elkaar in contact brengt. In ons dagelijks werk willen we studenten inspireren en uitdagen om te groeien in geloof. Onze visie is dat het leven met Jezus impact heeft op elk deel van het dagelijks leven. Ook ondernemers willen wij uitdagen om na te denken hoe het geloof invloed heeft op hun onderneming. Daarom brengen we de creativiteit, kennis en kritische blik van studenten samen met de levenservaring en praktijkvoorbeelden van ondernemers. Werkgevers van nu komen zo in contact met de werknemers en werkgevers van de toekomst.

Het thema van bijeenkomst is duurzaamheid. Gerbert Hengelaar (directeur IFES) zegt hierover: “Of het nu gaat om klimaatverandering, bevolkingsgroei en krimp, uitputting van grondstoffen of voedselzekerheid, onze samenleving en in het bijzonder het bedrijfsleven staat voor grote uitdagingen. Als we de komende jaren geen goede antwoorden ontwikkelen op deze duurzaamheidsvraagstukken zal dat in de eerste plaats de meest kwetsbare bevolkingsgroepen en onderdelen van de schepping treffen. Juist hier ligt een belangrijke motivatie om de leiders van vandaag en morgen te verbinden rond dit thema.” Jan Peter Balkenende zal in een inspirerende sessie zijn visie op duurzaam ondernemen delen met de aanwezigen. In een hierop volgend groepsgesprek zullen zij verder nadenken over de impact en praktische toepassing in hun werkveld.

Na zijn politieke carrière werd Jan Peter Balkenende hoogleraar ‘Governance, Institutions & Internationalisation’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en sinds 2011 is hij partner bij Ernst & Young. Daarnaast is hij voorzitter van de ‘Dutch Sustainable Growth Coalition’, een samenwerkingsverband van acht multinationals die zich gaan inzetten voor duurzame groei. Vanuit deze kennis zal hij een lezing geven tijdens de ondernemersbijeenkomst.

IFES
© Henk-Jan Oudenampsen
29-01-2015
Samenleving
https://www.ifes.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies