Arie Slob en Jan Westert op bezoek bij Zwolse synagoge

Woensdag 4 februari a.s. is de ChristenUnie op bezoek bij de Zwolse synagoge. Partijleider Arie Slob en lijsttrekker Jan Westert van ChristenUnie Overijssel willen graag met het bestuur van de synagoge spreken over de recente ontwikkelingen na de aanslagen in Parijs.

De toenemende gevoelens van onveiligheid en het opkomende antisemitisme baren hen zorgen. Ook Gerdien Rots van de Zwolse gemeenteraad zal zich bij de delegatie te voegen.

De ChristenUnie voelt zich verbonden met de Joodse gemeenschap. De Tweede Kamer fractie heeft al meerdere keren aandacht gevraagd voor de positie van joden in Nederland. De tekenen van het opkomende antisemitisme beschouwt de ChristenUnie als een groot maatschappelijk kwaad. Als ChristenUnie staan we voor godsdienstvrijheid, ook voor minderheden waaronder de joden.

Met het bezoek aan de Zwolse synagoge wil de ChristenUnie van die betrokkenheid met de joodse gemeenschap blijk geven. Bovendien willen zij graag in gesprek gaan om vanuit de joodse gemeenschap te weten welke knelpunten en gevoelens er bij hen leven.

De weerslag van de gesprekken die de ChristenUnie in het land voert wil zij bundelen om te zien welke actie ter ondersteuning van de joodse gemeenschap in gang moeten worden gezet.

Christenunie
Christenunie
01-02-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies