Zuid-Koreaanse voorganger te gast bij Trans World Radio in Barneveld

Boaz Hoonkyoung Seong (geb. 1967) is een Zuid-Koreaanse voorganger, die tevens directeur is van Trans World Radio Korea. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. Boaz is een schuilnaam.

Boaz Seong, directeur van Trans World Radio Korea, maakt en coördineert de programma’s die uitgezonden worden naar Noord-Korea. De studio staat in Zuid-Korea, het zendstation bevindt zich op het eiland Guam in de Stille Oceaan. Omdat het een zeer krachtige zender is, kunnen de programma’s duidelijk en ongestoord ontvangen worden in Noord-Korea. Iedere avond van 22.45 tot 0.00 uur zijn ze te beluisteren.

Seong is gepassioneerd over zijn werk. Hij ziet hoe effectief radio-uitzendingen zijn voor het zendingswerk in Noord-Korea, en hoe God de programma’s gezegend heeft sinds 1992, toen men met uitzenden begon.

Maar hij is zich ook bewust van de consequenties voor luisteraars, want mensen die tot geloof komen en daar iets van laten merken in hun omgeving, worden zwaar gestraft. Seong: ‘Stel, je hebt een Bijbeltekst op een stukje papier gekrabbeld en in je zak gestopt en je wordt ontdekt, dan is er grote kans dat je naar een werkkamp gestuurd wordt. Ons gebed is enorm belangrijk, we krijgen ook berichten over gelovigen in heel moeilijke omstandigheden die zich gedragen weten door het gebed.’

Gevraagd naar zijn eigen leven, vertelt Seong dat hij en zijn familie voor het eerst naar de kerk gingen toen hij 10 jaar oud was. ‘Dat vond ik prima, want zo kon ik laten zien wat een aardige en voorbeeldige jongen ik wel was. Ik kreeg graag complimentjes. Pas op mijn 17de ging ik begrijpen hoe God mij zag: een zondaar die verlossing nodig had. Niet lang daarna kwam ik door een Bijbeltekst tot geloof!’

Vanaf die tijd heeft Boaz Seong Gods wil gezocht voor zijn leven. En zo vond hij na zijn opleiding uiteindelijk de weg naar de studio van Trans World Radio in Seoul.

Seong volgde eerst een technische opleiding en studeerde daarna theologie. Tijdens zijn master studeerde hij af op ‘het mondeling communiceren van het evangelie aan ongeletterde volken’. In 1994 begon hij bij TWR Hongkong te werken als studio operator en geluidstechnicus. In 1995 werd hij staflid van het nieuw opgerichte TWR Korea in Seoel en sinds november 2013 is hij directeur van TWR Korea.

Mariëtte Oosterhoff
Trans World Radio
06-02-2015
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies