Groot Nieuws Radio opnieuw in zwaar weer

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radia heeft opnieuw geldnood. In de media zijn diverse berichten verschenen over financiële zorgen bij Groot Nieuws Radio. De medewerkers van de omroep zijn terughoudend om hierover zelf te communiceren.

De omroep legt uit: ‘Deze terughoudendheid heeft als reden dat we nog volop in een proces van herstructurering zitten, waarover we nog met verschillende partijen in overleg zijn. Om dit proces te doen slagen, is het van belang dat we op dit moment de situatie nog niet verder toelichten.’

‘We hopen dat we dit op zeer korte termijn wel kunnen doen en vragen dus ook om begrip van een ieder, maar vooral van onze betrokken achterban. Ondanks alle inzet en enthousiasme krijgen zij opnieuw te maken met veel onzekerheid. We doen er alles aan om Groot Nieuws Radio in de toekomst te laten blijven bestaan. Momenteel beraden we ons op de maatregelen die we hiervoor moeten nemen.’

De omroep heeft vaker financiele nood gekend. In december 2008 werd er zelfs besloten om de radiozender uit de lucht te halen. De exploitatie van Groot Nieuws Radio kost op jaarbasis ruim één miljoen euro. De verwachting was dat door financiële steun van bedrijven, instellingen en particulieren en inkomsten uit commercials de zender op termijn zou kunnen gaan werken met een sluitende begroting. Ondanks de recente groei in aantallen donateurs en commercials, zijn de inkomsten sterk achtergebleven bij de verwachtingen.

Er is in Nederland behoefte is aan een radiozender die zich in al haar programma’s duidelijk baseert op het evangelie van Jezus Christus en zich richt op christenen van alle gezindten. Die behoefte is in het afgelopen jaar ook duidelijk gebleken, getuige de vele hartverwarmende reacties van luisteraars die laten weten dat ze door de programma’s van Groot Nieuws Radio enorm zijn gezegend.

Redactie christelijknieuws
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
13-02-2015
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies