Succesvolle kerkentour In vuur en vlam afgesloten

Vrijdagavond 13 februari sloot zendingsorganisatie De Verre Naasten haar landelijke kerkentour In vuur en vlam af in Ureterp. Samen met gospelzanger Martin Brand trok De Verre Naasten de afgelopen tien maanden het land in met een inspirerend liedjesprogramma over geloof delen wereldwijd. Zo’n 4.500 bezoekers in 13 kerken sponsorden samen 1.200 werkweken voor Indiase evangelisten en een jaar lang onderwijs voor 22 jonge Papoea’s.

Na het succes van de eerste reeks van zeven concerten in mei en juni, besloten De Verre Naasten en Martin Brand deze zomer om in het najaar van ’14 een nieuwe reeks concerten te organiseren. Daarbij zijn Den Helder, Rotterdam, Zwolle, Lelystad, Leeuwarden en Ureterp bezocht. Telkens verzorgde een gospelkoor of praiseband uit de regio het voorprogramma. Zo trad in Ureterp gospelkoor Amfora op. Voor de organisatie van de concerten waren steeds vrijwilligers aan zet van kerken uit de regio.

In vuur en vlam

“We voelen ons gezegend met deze prachtige avonden: enthousiaste reacties van bezoekers, eigentijdse aandacht voor mission en volop giften voor evangelisten in de Himalaya en voor jongeren op Papoea,” aldus Arjan Woertink, namens De Verre Naasten medeorganisator van de kerkentour. “Na afloop zei bijvoorbeeld iemand dat de avond een echte oppepper voor haar geloof was geweest. En dat was precies onze bedoeling: je verwonderen over wat God geeft, in vuur en vlam raken. En dat vuur willen delen. Dichtbij én ver weg.”

Jonge christenen op Papoea

Tijdens de eerste reeks concerten maakten de bezoekers kennis met evangelist Kuber. Hij werkt met z’n team evangelisten in het Himalaya-gebergte. De bezoekers van de najaarstour leerden docent en voorganger Daan op Papoea beter kennen: hij is nauw betrokken bij het leven van jonge christenen. Daan: “Ik hoop niet zozeer slimme studenten af te leveren, maar vooral jongeren die Jezus echt kennen en Hem willen volgen.” Samen sponsorden de bezoekers 22 jongeren die een jaar lang bij Daan naar school kunnen.

De Verre Naasten

De Verre Naasten is de landelijke organisatie voor Zending en Hulpverlening van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv). Samen met en namens deze kerken ondersteunt De Verre Naasten kerken wereldwijd die in woord en daad Gods liefde en reddingsplan bekendmaken.

De Verre Naasten
Klaas Winter, Buitenpost
14-02-2015
Muziek
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies