Fototentoonstelling in Ministerie van Buitenlandse Zaken

Van 18 februari tot en met 14 maart is in het Ministerie van Buitenlandse Zaken de fototentoonstelling ‘De kracht van mensen’ te bezichtigen. Fotograaf Folkert Rinkema heeft op een unieke en creatieve manier de veerkracht van mensen in Afrika in beeld weten te vangen.

In Burundi en Oeganda heeft de burgerbevolking zwaar te lijden gehad onder de bloedige conflicten die deze landen jarenlang hebben geteisterd. Toch blijkt de lokale bevolking keer op keer in staat om de draad van het leven weer op te pakken. Het Dutch Consortium voor Rehabilitation ondersteunt hen daarbij. Je ziet bijvoorbeeld foto’s van peace clubs, waar de bevolking elkaar vergeving vraagt voor hun daden tijdens de burgeroorlog in Burundi. Je ziet foto’s van nieuw opgerichte Savings and Loans Associations, waarbinnen de bevolking geld kan lenen waarmee ze hun bedrijfjes en dus hun bestaan kunnen opbouwen.

De foto’s werden gemaakt in het kader van het werk van het Dutch Consortium for Rehabilitation (DCR) in deze landen. DCR is het samenwerkingsverband van vier Nederlandse ontwikkelingsorganisaties; CARE Nederland, HealthNet TPO, Save the Children en ZOA. Gezamenlijk richten ze zich op zes fragiele staten in Afrika, waaronder Burundi en Oeganda. Doel is om deze post-conflictlanden stabieler te maken, de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren en een duurzame economische groei te realiseren.

Op 18 februari wordt de tentoonstelling bij Buitenlandse Zaken officieel geopend door Dhr. Joost Andriessen, directeur Stabiliteit en Humanitaire Hulp bij datzelfde ministerie in het bijzijn van genodigden. Daarna is de tentoonstelling voor iedereen te bezichtigen, tot en met 14 maart, op werkdagen van 7 – 19 uur. Adres: Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag. Belangstellenden zijn van harte welkom en de toegang is gratis.

ZOA
ZOA Folkert Rinkema
16-02-2015
Media
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies