Henk van Rhee op 62-jarige leeftijd overleden

Henk van Rhee is vrijdag 20 februari 2015 op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ernstige hartritmestoornissen. Hij was actief als wethouder voor de ChristenUnie-SGP in de gemeente Stichtse Vecht. Op de website van de Christenunie staat een In Memoriam.

Henk van Rhee (1952) was wethouder sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Zijn portefeuille omvatte Wmo en volksgezondheid, overheveling AWBZ-taken, subsidiebeleid, natuur en landschap en dierenwelzijn. Hij deed dat met veel passie, plezier en professionaliteit.

De ChristenUnie en Henk kenden elkaar al heel goed uit de periode dat hij directeur was van het partijbureau in Amersfoort. Hij begon vlak na het aantreden van André Rouvoet als partijleider en de voor de ChristenUnie teleurstellende verkiezingsuitslag van januari 2003. Het paste bij Henk om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar aan te pakken en op te bouwen. Met visie en lef ging hij aan de slag, soms lastig voor de mensen die met hem werkten, maar altijd inspirerend.

Toen hij in 2007 afscheid nam liet hij een hele andere partij achter. De ChristenUnie was bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 gegroeid van 3 naar 6 zetels en was in februari 2007 toegetreden tot een nieuw kabinet samen met CDA en PvdA. Henk heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd.

In 2007 nam Henk een nieuwe uitdaging aan. Hij werd algemeen directeur bij Stichting Tot Heil des Volks in Amsterdam. Die functie heeft hij vervuld tot januari 2014. In mei van dat jaar werd hij wethouder voor de ChristenUnie.

Henk van Rhee begon zijn carrière als journalist bij de EO en werkte daar bijna 14 jaar. Hij is onder meer eindredacteur geweest van het actualiteitenprogramma Tijdsein. In 1989 werd hij directeur Voorlichting op het ministerie van Justitie, voornamelijk onder minister van Justitie Hirsch Ballin. Tussen 1995 en 2003 was Henk zijn eigen baas als consultant in communicatie en management. Hij gaf o.a. mediatrainingen aan politici en journalisten.

In alles wat Henk deed zocht hij, gedreven vanuit zijn geloof in Zijn Schepper, het goede voor de organisatie waarvoor hij werkte en voor de samenleving als geheel.

Piet Adema, voorzitter Landelijk Bestuur: ‘We verliezen in Henk een bevlogen en betrokken collega die in een belangrijke fase van de partij veel heeft betekend. Met zijn bijzondere, uitgesproken ideeën wist hij de ChristenUnie een helder profiel te geven, dat velen aansprak. Ik wens zijn familie Gods nabijheid toe.’

Arie Slob, politiek leider: ‘Henk was een echte campaigner. Ik denk met veel waardering terug aan zijn inzet voor de campagne van 2006.’

André Rouvoet, voormalig politiek leider: ‘Het kenmerkende van Henk was dat hij een vurige passie voor de zaak van Christus over de volle breedte van het maatschappelijk leven combineerde met een praktisch bestuurlijke inslag.’

Burgemeester Witteman van Stichtse Vecht: ‘Als wethouder hebben wij hem in korte tijd leren kennen als een bevlogen bestuurder met grote interesse voor de onderwerpen in zijn portefeuille. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden troost en kracht toe om dit grote verlies te dragen.’

Christenunie
Christenunie
22-02-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies