Groot Nieuws Radio heeft 1 miljoen euro nodig om door te kunnen gaan

Groot Nieuws Radio draait er niet meer omheen: Op Korte termijn is er 600.000 euro nodig om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen en te kunnen blijven bestaan. Om helemaal schuldenvrij te zijn heeft Groot Nieuws Radio 1 tot 1,4 miljoen euro nodig. Dat heeft bestuurslid Ron de Rover woensdagmorgen bekend gemaakt in het programma Café Grande.

Ron de Rover legt uit waar het verschil tussen de 1 en 1,4 miljoen in zit: ‘Veel grote schuldeisers hebben een aanzienlijk deel van het bedrag kwijtgescholden. In totaal is er 1,2 miljoen kwijtgescholden! Ook de belastingdienst is een grote crediteur waar we mee in gesprek zijn over kwijtschelding van een deel van de schuld. Als ze hier mee akkoord gaan, komen we op die 1 miljoen euro uit.’

Oorzaak

‘De reddingsactie in 2008 is weliswaar gelukt, maar daaruit zijn wel stevige leningen voortgekomen, die tot de dag van vandaag op onze schouders drukken’, vervolgt De Rover. Verder is een onduidelijkheid in het omgaan met BTW regels door het bestuur aan de belastinginspecteur voorgelegd, die na lang wikken en wegen in ons nadeel heeft beslist. Als laatste is gebleken dat investeringen in de kwaliteit en naamsbekendheid van Groot Nieuws Radio minder groei in inkomsten heeft gegenereerd dan verwacht. “Toen we als bestuur hiermee geconfronteerd werden hebben we achter de schermen hard gewerkt om tot een oplossing te komen. De uitkomst hiervan hebben we nu gepresenteerd,” aldus Ron de Rover.

Gezonde begroting

Voor het lopende jaar is een sluitende begroting gemaakt, wat betekent dat er pijnlijke keuzes worden gemaakt. De Rover: ‘Er worden ongeveer 4 arbeidsplaatsen geschrapt en ook voor freelancers is momenteel geen ruimte. Er worden daardoor minder gepresenteerde programma’s uitgezonden. Het magazine Thuis vervalt, en er wordt geen geld meer gestoken in risicovolle wervingsacties.’ Op de handhaving van de begroting wordt strak toegezien in samenwerking met de accountant. Er wordt in een hogere frequentie verantwoording afgelegd en gecontroleerd op tijdigheid, juistheid en volledigheid van de informatie.

Toekomst

In de week van 9-13 maart wordt een actieweek gehouden waarin via verschillende acties het benodigde bedrag moet binnenkomen. Er worden zaken geveild, een sms-actie gehouden en nog veel meer, waarover later meer. Het personeel, wat opnieuw een onzekere periode moet ondergaan, is geslagen, maar toont een enorme gedrevenheid om het station in de lucht te houden.

Koninkrijk

Het verlangen van bestuur en medewerkers van Groot Nieuws Radio is dat dit station mag blijven bestaan en zo mag bijdragen aan Gods Koninkrijk. De Rover: “Het is fantastisch om te zien wat Groot Nieuws Radio in de afgelopen jaren al heeft betekent voor veel mensen, die daarin zegen ontvingen. Toch willen we ook zo in de zaak staan, dat als Gods plannen anders zijn, of als zelfs blijkt dat Groot Nieuws Radio de komst van het Koninkrijk in de weg staat, we er per direct afstand van moeten doen. Een antwoord op die vraag heb ik echter niet en dus doen we er alles aan om door te kunnen.

Thijs Noorlandt
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
26-02-2015
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies