Week van het Christelijke Boek: actieboek Vindersloon

Van 4 t/m 14 maart organiseert de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) de Week van het Christelijke Boek 2015. In deze periode ontvangt elke consument in de christelijke boekhandel bij aanschaf van tenminste € 12,50 aan boeken gratis het actieboek Vindersloon, geschreven door Joke Verweerd.

De Week van het Christelijke Boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. Het is de twaalfde keer dat de campagne wordt georganiseerd. Het 39ste actieboek staat in een wat langere traditie en wordt dit jaar uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Mozaïek. Op dinsdagavond 3 maart organiseert Boekhandel De Echo uit Huizen de feestelijke overhandiging van het eerste exemplaar van Vindersloon. Deze avond is voor belangstellenden toegankelijk en start om 20.00 uur in Kerkelijk Centrum ’t Visnet in Huizen.

Actieboek Vindersloon

Hilly van Lynden werkt aan de balie van het bagagedepot Lost & Found op Schiphol Amsterdam Airport. Als ze haar man Siem dreigt te verliezen in een heftige burn-out, ervaart ze aan den lijve hoe wreed en rigoureus een verlies het levensgeluk kan verzieken. In haar radeloosheid vindt ze bij Raf, haar collega, begrip en warmte. Boven de polder is de hemel, waarmee Hilly in gesprek gaat. Een ontroerende en diepmenselijke novelle over vinden en verliezen, over geloof, hoop en liefde. Vindersloon is de prelude op de tiende roman van Joke Verweerd, Vogelvlucht, die naar verwachting eind 2015 of begin 2016 verschijnt.

Joke Verweerd

Joke Verweerd werd geboren in 1954 te Krimpen aan den IJssel. Na de middelbare school volgde zij de opleiding Middelbare Sociale Arbeid, omdat ze graag met mensen wilde werken. Na haar huwelijk en de geboorte van haar zoon en dochter is het schrijven langzamerhand een grotere rol in haar leven gaan spelen. Haar eerste publicatie was in 1983 de kerstgedichtenbundel Immanuël: God onder ons. Sindsdien zijn er vele succesvolle romans, verhalen en gedichten van haar hand verschenen. Twee keer won ze de Publieksprijs Christelijk Boek: met Snoeitijd (2005) en met Retour Rantepao (2014).

Light for the World

Tegelijk met de verschijning van de papieren versie, verschijnt Vindersloon ook in gesproken versie en in Braille. Dit is het gevolg van de samenwerking van BCB met Light for the World. Deze stichting is partner van de Week van het Christelijke Boek. Light for the World maakt lesmaterialen in gesproken vorm en Braille. Zo krijgen blinden en slechtzienden in ontwikkelingslanden de kans om hun talenten te ontplooien. Kijk voor meer informatie op www.lightfortheworld.nl

De Week van het Christelijke Boek is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke boeken. Kijk voor meer informatie op www.weekvanhetchristelijkeboek.nl

BCB
Rianne den Bok
26-02-2015
Media
https://www.weekvanhetchristelijkeboek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies